Scan for at gå til opskrift
Selleribøf med ost
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 35 minutter min
Til 4 selleribøffer skal du bruge:
- 125 g knoldselleri
- 25 g bredbladet persille
- ½ løg
- 1 fed hvidløg i skiver
- ½ dåse kikærter
- ½ æg (sammenpisket)
- 1 spsk loppefrøskaller (eller mel)
- 50 g fine havregryn
- 40 g cheddar
- 1,5 spsk solsikkekerner
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- olie til stegning
Avocadospread
- 2 blød moden avocado
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- salt
- citronsaft
Burgerboller:
- 4 store brioche burgerboller
Til fyld i øvrigt, fx
- rucola eller andre babysalatblade
- 2 tomater (store)
- syltede rødløg (opskrift)
- 8 skiver cheddarost
Sådan laver du selleribøffen:
Rens knoldsellerien, og riv den groft.
Pil persillebladene af stænglerne. Pil løg og hvidløg, og skær i mindre stykker. Dræn kikærter. Kom alle ingredienser til selleribøffen i din foodprocessor og kør, til farsen er jævn. Lad den hvile 10 minutter.
Form så 4 store, flade burgerbøffer på et skærebræt. Hvis du vil lave burgere – tjek, at de passer i størrelsen til burgerbollerne.
Steg dem i rigeligt olivenolie ved mellemvarme, 5-6 minutter på hver side.
Sådan laver du avocadospreaden:
Sådan samler du vegetar burgeren:
Læg en selleribøf til hver på et stykke bagepapir. Læg 1/2 frisk tomat i siver på hver bøf, og læg 2 skiver cheddar ovenpå. Stik dem ind i ovnen ved 200 grader.
Samtidig: Varm (de optøede!) burgerboller i ovnen ved 200 grader ca. 3 minutter.
Flæk bollerne, smør et godt lag avocadospread på nederste halvdel, og fordel friske babysalatblade på. Læg selleribøffen med tomat og cheddar ovenpå. Top op med syltede rødløg, evt. resten af avocadospreaden og overen fra burgerbollen. Haps!