Tabouleh med quinoa – libanesisk persillesalat

Tabouleh salat er en skøn klassiker fra Mellemøsten, fuld af friske krydderurter, og den er dejligt tilbehør til aftensmaden. Her lavet med quinoa i stedet for den klassiske bulgur.

Opskrift på tabouleh – libanesisk persillesalat

Jeg stiftede bekendtskab med tabouleh for mange (mange!) år siden i Aalborg, hvor jeg arbejdede på en libanesisk restaurant. Her stødte jeg også på mange andre hits fra det libanesiske køkken – som hummus, baba ganoush og falafel (med tahinsauce).

I den samme periode boede jeg tæt på grønttorvet, og her lå en mellemøst-grønthandler, der solgte alle de gode varer med opskrifter til. Det er der, jeg fik min opskrift på tabouleh, og den har fulgt mig siden.

Tabouleh - libanesisk persillesalat med quinoa

Tabouleh – libanesisk persillesalat

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Køletid 10 minutter
Samlet 33 minutter
Giv de første stjerner!
Den traditionelle libanesiske persillesalat giver dig masser af grøn energi og dejlig smag til din aftensmad. Også god i madpakken!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 dl quinoa (rå)
  • salt
  • 4 tomater (ca. 300 g)
  • 1 agurk (ca. 300 g)
  • Blade af 1 bundt bredbladet persille (60 g)
  • Blade af 3 stængler mynte (15 g)
  • 4 forårsløg (75 g)
  • 4 spsk citronsaft (ca. 1,5 citroner)
  • 4 spsk mild olivenolie
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg (valgfrit)
  • ½ granatæble (valgfrit)
  • ½ citron (til servering)

Sådan gør du: 

  • Hvis du ikke har kogt quinoa – start med at sætte den over i 3 dl letsaltet vand, og kog den i 13 minutter. Bred den ud, så den hurtigt køler af.

Imens – forbered resten:

  • Hak tomaterne fint, vend dem med lidt salt, og lad dem dryppe af i en fintmasket sigte.
  • Hak agurk, forårsløg, persille og mynte fint.
  • Bland dressingen af citronsaft, olivenolie og evt. hvidløg. Den skal være meget syrlig.
  • Når quinoaen er kølet af: Bland salaten med det meste af dressingen – og smag til med salt, peber og evt. den sidste dressing.
  • Server med citronbåde og evt. granatæblekerner.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tabouleh med quinoa, bulgur eller couscous

Oprindeligt laver man tabouleh med bulgur eller couscous, men jeg vil altid gerne snige lidt mere protein ind i en salat, og derfor har jeg lavet den med quinoa. Du kan selvfølgelig sagtens bruge enten bulgur eller couscous. Frit valg på alle hylder – og sådan gør du:

  • Tilberedning af quinoa: Skyl quinoaen i koldt vand. Kog 2 dl quinoa i 3 dl vand med lidt salt i 13 minutter. Løsn quinoaen med en gaffel.
  • Tilberedning af bulgur: Du tilberede bulgur på samme måde som quinoa: Skyl bulguren, og kog 2 dl bulgur i 3 dl vand i 13 minutter.
  • Tilberedning af couscous: Mål 1,5 dl couscous og lidt salt af, og placer det i en skål. Overhæld med 1,5 dl kogende vand. Læg låg på, og lad det trække ca. 5 minutter. Brug en gaffel til at løsne couscous’en, og lad den køle af.
Tabouleh - libanesisk persillesalat med quinoa

Server tabouleh til – lidt af hvert!

Egentlig synes jeg, tabouleh er en fremragende salat til mange retter, ikke kun dem, der smager af Mellemøsten. Men her får du nogle forslag til, hvor den passer ekstra godt ind:

I min optik er tabouleh godt tilbehør, fordi det både kan erstatte kartofler/ris/brød/pasta og en salat. Altså, hvis du serverer persillesalaten, behøver du ikke andet tilbehør. Det skulle da lige være en dip 😉

Ingredienser til tabouleh

Her får du mine tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger ingredienser til tabouleh:

  • Quinoa: Jeg ved godt, tabouleh oprindeligt er med bulgur, men jeg foretrækker quinoa. Hvis din persillesalat skal have det helt rigtige libanesiske touch, kan du i øvrigt reducere mængden af quinoa/bulgur, så salaten bliver mere grøn i udtrykket.
  • Tomater: Jeg bruger store tomater, som jeg hakker, salter og dræner. Det er vigtigt, at der er noget smag i tomaterne, og chancen er bedst, hvis de er økologiske. Du kan også bruge små tomater – lidt mere besværligt, synes jeg, men måske nemmere at finde nogen, der smager godt.
  • Agurk: Økologisk. Agurk er en af de grønsager, hvor du virkelig kan smage forskel. Og de smager allerbedst i den danske sæson.
  • Persille: Jeg foretrækker bredbladet persille, som tabouleh traditionelt altid bliver lavet med. Men hvis du har haven fuld af kruspersille, kan du også bruge den.
  • Mynte: Frisk mynte, selvfølgelig.
  • Olivenolie: Den skal ikke være alt for kraftig i smagen.
  • Citronsaft: Frisk citronsaft er langt bedre end den, du kan købe på flaske, som bare er sur – uden aroma.
  • Hvidløg: Hvidløg er valgfrit. Salaten skal ikke smage voldsomt af hvidløg
  • Granatæblekerner: De står for min regning. Jeg laver nogle gange persillesalaten med granatæblekerner – nogle gange uden. De er vist ikke en del af en klassisk tabouleh.
Tabouleh - libanesisk persillesalat med quinoa
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: