Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tabouleh - libanesisk persillesalat med quinoa

Tabouleh salat med quinoa

Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Køletid 10 minutter
Samlet 33 minutter

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (rå)
  • salt
  • 4 tomater (ca. 300 g)
  • 1 agurk (ca. 300 g)
  • 1 bundt bredbladet persille (60 g)
  • ½ bundt mynte (15 g)
  • 4 forårsløg (75 g)
  • 4 spsk citronsaft (ca. 1,5 citroner)
  • 4 spsk olivenolie (mild)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 fed hvidløg (valgfrit)
  • ½ granatæble (valgfrit)
  • ½ citron (til servering)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du ikke har kogt quinoa – start med at sætte den over i 3 dl letsaltet vand, og kog den i 13 minutter. Bred den ud, så den hurtigt køler af.
Imens - forbered resten:
  • Hak tomaterne fint, vend dem med lidt salt, og lad dem dryppe af i en fintmasket sigte.
  • Hak agurk, forårsløg, persille og mynte fint.
  • Bland dressingen af citronsaft, olivenolie og evt. hvidløg. Den skal være meget syrlig.
  • Når quinoaen er kølet af: Bland salaten med det meste af dressingen – og smag til med salt, peber og evt. den sidste dressing.
  • Server med citronbåde og evt. granatæblekerner.