Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
auberginesalat

Auberginesalat med tomat og tahincreme er en nem og lækker klassiker, der passer til alverdens retter, buffeter og alle fire årstider. Her får du opskriften.

Grillet auberginesalat – hele året

Umiddelbart kan man godt tænke, at en grillet salat kun er en sommersalat. Men en grillpande, en grill i garagen eller ovnens grill kan sagtens gøre tricket, så du får de bløde, møre auberginer med smagfulde mørke striber. Auberginerne på billederne grillede jeg på en gasgrill i vores garage – noget af tiden med låg på grillen, så jeg var sikre på, de også blev møre.

Hvordan griller man auberginer?

Du får lige et par tips til, hvordan du sikrer dig møre og lækre aubergineskiver. Før i tiden anbefalede man at salte auberginerne for at trække bitterstoffer ud, men i dag er det de færreste auberginer, der så bitre. Imidlertid er min erfaring, at det er meget nemmere at få møre aubergine uden uanede mængder olie, hvis man salter dem først – så det anbefaler jeg stadig.

  • Skær auberginerne i skiver, drys dem med lidt salt, og læg dem i stabler på skærebrættet. Lad dem hvile der, mens du gør tahincreme, tomater og krydderurter klar.
  • Skyl saltet af auberginerne, pres vandet af dem, og dup dem evt. med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Pensl skiverne på begge sider med en krydret olie, og grill dem på en godt varm grill eller grillpande, til de er møre og har tydeligt grillmønster.
auberginesalat med tomat

Auberginesalat – genialt tilbehør til det meste

Jeg fik selv auberginesalaten første gang på et kursus tilbage i 1990’erne, hvor der heldgivis var en kreativ kok, der ikke var bange for grønsager. Siden har den været tilbagevendende på menuen herhjemme, fx sammen med:

Du kan variere salaten ved fx at tilsætte kogte kerner, bulgur eller quinoa – så mætter den mere. Eller du kan arrangere salaten på en bund af salatblade og tynde skiver rødløg for at gøre den lidt lettere som tilbehør.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Grillet auberginesalat med tomat

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 2 store auberginer

  • fint salt

  • 1/2 dl olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • friskkværnet peber

  • 200 g små tomater

  • En stor håndfuld friske krydderurter, fx mynte, koriander og persille

  • 1 portion tahindressing

Sådan gør du ingredienserne klar:

  1. Skær auberginerne i skiver, 1-1,5 cm. Drys dem med salt, og lad dem hvile en halv times tid. Bland olien med presset hvidløg og peber.

  2. Halver de små tomater og hak krydderurterne, som du synes.

  3. Rør en portion tahindressing sammen (juster vandmængden, så den bliver cremet og ikke for tynd).

  4. Skyl aubergineskiverne og pres væden fra. Pensl dem med krydderolien på begge sider. Grill dem så på en grillpande eller grill, til de er møre og gyldne.

    Tip: Du kan også bage dem i ovnen: Tænd ovnen på 200 grader varmluft , og bag dem i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sådan samler du salaten og serverer:

  1. Bred aubergineskiverne ud i et fad, og fordel nogle skefulde tahincreme  over.

  2. Læg tomaterne ovenpå, og drys med krydderurterne. Server evt. et godt stykke brød til – og ekstra tahincreme. Haps!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Grillet auberginesalat med tomat og tahincreme

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.