Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer er de lækreste vegetarfrikadeller. Saftige indeni, sprøde udenpå, superflotte i farven og krydret, så de næsten minder om falafel. Og så bliver det vel ikke meget bedre.

Opskrift på rødbedebøffer med feta og quinoa

Egentlig er jeg slet ikke rødbedetypen. Jeg har aldrig brudt mig om syltede rødbeder, og jeg er kun lige ved at lære det med rødbeder i salater, tærter osv. Men så kom rødbedebøfferne min vej – og nu skal det nok komme!

Rødbede kræver lidt skarpt modspil

Sagen er, at rødbeder godt kan blive lidt – hm, jordagtige, hvis du spørger mig. Så de skal have noget syre, noget salt eller noget skarpt. Derfor er det selvfølgelig oplagt med de syltede rødbeder.

Det er nu slet ikke der, vi skal hen her. I stedet har rødbederne fået selskab af en god salt feta i farsen. Og en frisk myntedip med yoghurt og hvidløg ved siden af.

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Rødbedebøffer er en af mine favoritter blandt vegetarfrikadeller. Server dem med fx ovnstegte kartofler, myntedippen og en god salat. Eller bare på rugbrød.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 250 g rødbede
  • 2,5 dl kogt quinoa (se tip)
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl kikærtemel (eller alm. mel)
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 75 g feta
  • olivenolie til stegning

Myntedip:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • ½ bundt frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft  (efter smag)
  • salt og peber  (efter smag)

Sådan gør du: 

  • Start med at koge quinoa, hvis du ikke har kogt quinoa på lager.
  • Riv rødbederne (groft eller fint, som du synes). Hak løg og hvidløg fint, fx i en minihakker. Bland rødbeder, kogt quinoa, mel, æg, løg, hvidløg og krydderier til en jævn fars. Tilsæt smuldret feta.
  • Steg rødbedebøfferne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side.
  • Imens kan du lave myntedippen:Hak mynten fint, riv eller pres hvidløget, og rør dippen sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citron.
  • Servér med fx ovnstegte kartofler, myntedip og en god salat. Eller brug dem i en vegetarisk burger.

Muttis tips

Du kan med fordel koge quinoa på forhånd. Kog gerne en hel pose quinoa, når du er i gang. Så har du quinoa til en god frokostsalat eller til en anden aften.
Du skal bruge 1 dl quinoa til 1,5 dl vand med lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sæson for rødbedebøffer?

Så snart rødbederne er på hylderne i eftersommeren, er det sæson. Og den varer heldigvis længe, helt hen omkring april.

Når du har købt rødbederne, skal de bare opbevares i en plasticpose i køleskabet.

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøf – vegetarens røde bøffer 🙂

Det er egentlig ikke fordi, jeg savner en bøf, og det er lidt fjollet, at vegetarmad skal opkaldes efter kød. Why?

Nå, måske bare fordi vi er vanedyr og bedst kan forstå mad i de der faste kategorier. Rødbedebøffer, rødbedefrikadeller – eller måske bedre på engelsk: Fritters. Det siger jo bare, de er stegt.

Burger er en af de kategorier, jeg – to be honest – aldrig har elsket. Mayo er heller ikke på min hitliste, men det skal jeg nok ikke sige for højt. Og pyt, her betyder det bare, at jeg ikke spiser min rødbedebøf i en burgerbolle med mayo. Men men men, hvad skal der så til rødbedebøfferne?

Rødbedebøffer med tilbehør

Rødbedebøffer kan – lige som andre vegetarfrikadeller eller deller i det hele taget – serveres med lidt af hvert. Her får du et par forslag:

  • Nogle ovnbagte fritter!
  • Og de skal selvfølgelig ha’ en dip, fx en myntedip.
  • Eller måske lav en bowl med hummus, spidskål og nogle græske fladbrød?
Sprøde kartofler i ovn
Elsker du sprøde kartofler, får du opskriften her. Med tricks til, hvordan kartoflerne bliver ekstra sprøde. Spis dem lige ud af ovnen, og nyd!
Gå til opskrift
Kartofler i ovn med rosmarin - top sprøde
Myntedip med hvidløg og græsk yoghurt
En frisk dip, der er rigtig godt tilbehør i middelhavskøkkenet – eller bare til knækbrød eller grissini som en lille snack.
Gå til opskrift
Myntedip med hvidløg og græsk yoghurt
Hjemmelavet hummus
Hummus er en enkel og superanvendelig cremet dip. Brug den til fyldte pitabrød, bare som dip med sprødt eller grønsagsstave – eller til din rugbrødsmad.
Gå til opskrift
Hjemmelavet hummus - sådan bliver den cremet
Bløde græske fladbrød
Et saftigt, lækkert fladbrød, der nemt lader sig folde om dit yndlingsfyld!
Gå til opskrift
Græske fladbrød - bløde og nemme at folde

(Eller gå totalt burgerclassic med rødbedebøf i bolle med mayo, tomat, salat, syltede rødløg, smeltet cheddar og hvad ved jeg … Det skal du ikke høre for.)

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Så fik jeg endelig lavet disse rødbedebøffer og hold nu op hvor der de bare gode. Det bliver bestemt ikke sidste gang de kommer på menuen.
    Jeg lavede dobbelt portion og bruge alm. mel og en del mere spidskommen. Da jeg stod med dejen var jeg faktisk lidt spændt på hvordan det lige kunne blive til bøffer, men jeg fik dem formet og det gik jo så fint når først de kom på panden.

    Tak for en dejlig opskrift

    • Hej Kirstine, tusind tak for din kommentar – den varmer! Faktisk har jeg også selv lavet dem i sidste uge, og jeg kører også dobbelt portion. Haps, haps, gode til alt muligt 🙂
      Kh Bodil

  2. Kan jeg forberede “farsen” i dag og stege dellerne i morgen aften? :-)))
    Tak for mange lækre opskrifter!
    Kh

    • Hej Kathrine – selv tak 🙂 Dejligt du kan bruge dem.
      Jeg tror, jeg ville gøre tingene klar hver for sig – når rødbederne kommer i kontakt med saltet (og dermed også fetaen), begynder de at afgive væde, og jeg kan ikke helt regne ud, om det er godt, det står til i morgen. Men riv og kog og hak og mål af – så kan du lynhurtigt blande farsen i morgen. Det er nok det sikreste. Håber det lykkes! Og godt nytår! Kh Bodil

  3. Mums – de er gode! Her laves de igen og igen. Enten til veggieburgere eller sammen med smashed potatoes og en lækker salat.
    Tak for en god opskrift på nem vegetarmad 🙂

    • Hej Brita, tusind tak for en sød kommentar! Jeg bliver så glad, når opskriften kan bruges 🙂 Og jo, det er også en af mine egne favoritter. Kh Bodil

  4. Den her var rigtig god. Jeg var lidt betænkt ved “koriander-teskeen”, men det gik over all forventning.
    Måske jeg er ved at ændre smag? Du ved, koriander skiller tit vandene og jeg vil så gerne over på “den anden side af vandet”
    Jeg lavede kød-frikadeller OG de her, kartoffelsalat og hvad forsvant først?
    1-0 til rødbedefrikadellerne.
    1000 tak.
    Jeg var en populær mor..(.indtil opvasken sku taes.)
    KH Stine

    • Hej Stine, jeg smiler – tak for din underholdende kommentar! Du kan lige tro, jeg har været der med koriander. Jeg har prøvet at opgive et helt måltid, fordi det havde fået for meget. Meeeen, smagsløgene er åbenbart ikke så konservative. Det allerbedste at høre er, at rødbededellerne slog de tratitionelle – så er din familie åbenbart også til at rykke med! Skønt. Og opvasken, den er forhåbentlig væk nu 😉 Kh Bodil

  5. Jeg var ikke hurtig nok med at få dem på panden, så salten begyndte at virke og dermed trække væsken ud af rødbederne. MEN VIPTI … lidt havregryn i farsen rådede bod på denne udfordring, og det blev de bestemt ikke dårligere af. Virkelig lækker smag.

    • Hej Carina, tak for din kommentar! Og for en hurtig redning, som andre nok kan få glæde af. Det gør mig glad at høre, de smager – jeg elsker dem også 🙂 Kh Bodil

  6. Hej. Mutti. Jeg havde ikke noget quinoa så jeg brugte amarant, det blev lidt for vådt så det fik mere kikærte mel.
    Men super lækre blev de alligevel. Kh. Ole

    • Hej Ole, reddet af den gode kok! Dejligt at høre, tak for at skrive. Kh Bodil/mutti 🙂

    • Tusind tak, Lone! De har også lige været på menuen herhjemme. Sødt af dig at skrive. Kh Bodil

  7. Rigtig gode bøffer😊
    Jeg valgte at bruge fintrevet rødbede, jeg var bange for at det ikke ville hænge sammen. Det gik helt fint.
    Jeg stegte dem færdig i ovnen.

    • Hej Dorthe, tak for din søde kommentar 😊 jeg bruger næsten altid groft revne rødbeder, så det kan du roligt teste en anden gang. Og en god idé med ovnen, hvis man alligevel har den tændt.
      Kh Bodil

    • Hej Louise
      hvis du steger dem først, kan rødbedebøfferne sagtens fryses. Det gør jeg ofte. Og de holder sig fint i nogle måneder.
      God fornøjelse ◡̈
      kh Bodil