Quinoaboller med spinat – bløde sandwichboller

Bløde, sunde quinoaboller til din madpakke. Med ekstra protein fra quinoa og lidt grønt fra spinaten - så er din sandwich da godt begyndt!

Er jeg den eneste, der synes, sandwichboller gerne må mætte? Det var præcis tanken med de her quinoaboller. Quinoa har jo den fordel, at selvom det er en kornsort, har den en ret højt proteinindhold, og det giver lidt ekstra mæthed. Og når jeg nu oftest spiser mine sandwichboller med vegetarisk fyld, er protein ikke helt ligegyldig.

Du får tips til fyld – både med og uden kød – under opskriften.

Quinoaboller med spinat - bløde sandwichboller

Quinoaboller med spinat – bløde sandwichboller

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet 2 timer 18 minutter
Giv de første stjerner!
Hvad siger du til en sandwichbolle, der faktisk mætter lidt i sig selv – og som både er blød og til at bide over? Så gør det vel ikke noget, den også smager godt.
Antal: 18 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 dl quinoa (rå)
  • 1,5 dl vand
  • lidt salt (til quinoa)
  • 150 g spinat
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 dl sesamfrø
  • 12 g salt
  • 500 g hvedemel

Til pynt – kan udelades:

  • 1 æg
  • ekstra sesamfrø

Sådan gør du: 

  • Start med at koge quinoa ca. 13 minutter. Køl lidt af.
  • Skyl spinaten og læg den i en skål. Hæld kogende vand over, og dryp spinaten af i en sigte. Pres vandet godt af, og hak den groft.
  • Bland vand, spinat, quinoa, gær, sesam og salt, til gæren er opløst. Tilsæt melet, og ælt dejen let igennem. Den er ret blød.
  • Dæk dejen til og lad den hæve 1 times tid på køkkenbordet.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem med god afstand på bagepapir – 8 på hvert stykke. Tryk bollerne ret flade. Pensl evt. med æg, og drys med sesamfrø. Lad dem hæve en halv times tid.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er helt varm, sæt bollerne ind (2 plader på én gang), og bag dem ca. 18 minutter, til de er gyldne.
  • Fyld sandwichbollerne godt op med alt det, du elsker. Se ideer nedenfor.

Muttis tips

Hvis du alligevel koger quinoa, kan du koge en hel pose – så har du til andre retter og salater. Kogt quinoa holder sig også fint i fryseren nogle måneder.
Hvis du koger en hel pose: Du skal bruge 1,5 dl vand pr. dl rå quinoa, plus lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad skal der til gode sandwichboller?

Lige i dag så opskriften på en god sandwichbolle sådan ud:

  1. Den er ret flad – så den er til at bide over.
  2. Den er ok sund – selvom den også indeholder hvidt mel.
  3. Den er blød, så den er nem at bide i.
  4. Den er uden sukker (gælder altid!)
  5. Den er tæt i krummen.
  6. Den smager godt med mit yndlingsfyld (fx hummus og avocado)
  7. Den kan bages spontant med det, jeg for det meste har i huset.
  8. Den har et nogenlunde indhold af fibre.
  9. Den er nem eller hurtig at bage.
  10. Den er velegnet at fryse ned (og tage op igen).
  11. Og så mætter den!
Quinoaboller med spinat - bløde sandwichboller

Er quinoaboller kun til sandwich?

Jeg bruger mest mine quinoaboller i madpakken, men de er også virkelig gode til at lukke munden på sulten i ulvetimen. Eller som tilbehør til supper og andre gryderetter. Et godt madbrød.

Du kan selvfølgelig også bruge quinoabollen som en mættende burgerbolle. (Og hvis du ikke er til kød, så er der en supergod vegetardelle her).

Tip! Fyld til dine quinoaboller

Prøv fx med:

  • En rest vegetarfrikadeller.
  • Hummus, tomat og avocado i skiver. Og frisk spinat.
  • Laksemousse, frisk spinat og radiser i tynde skiver.
  • Rødbedebøf, frisk spinat, most avocado som spread. Og et dryp lime.
  • Pesto, frisk spinat og røget laks.
  • Emmentaler, frisk rucola og soltørrede tomater (de bløde i olie, skær dem i strimler)
  • Kyllingebryst i tynde skiver – med spidskålsalat og pesto.

Har du andre gode idéer? Så tilføj meget gerne i kommentarfeltet 🙂

sandwichboller med quinoa og spinat
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Hej Heidi,
      det er 150 g efter den er kogt 🙂 God fornøjelse med bageriet! (Og hvis du har for meget kogt quinoa, så bare brug den i fx en salat).
      Kh Bodil

    • Hej Josefine – det kan de sagtens. I hvert fald 3-4 mdr. ved minus 18 grader.
      Kh Bodil