Sort bønnemos – hummus på mexicansk

Bønnemos af sorte bønnerer genial sammen med alle de mexicanske favoritter. Prøv mexicansk hummus med tacos, enchilladas eller tortilla chips.

Hummus bliver jeg aldrig træt af. Derfor er jeg altid på jagt efter nye variationer, og sådan en bønnemos af sorte bønner er jo nærmest en mexicansk hummus.

Bønnemos af sorte bønner – eller kidney beans

Jeg har lavet min mexicanske hummus med sorte bønner. Du kan også bruge kidney beans med ca. samme resultat. Jeg brugte sorte bønner fra dåse, men du kan selvfølgelig også købe tørrede bønner, sætte i blød og koge. Se tip under opskriften. Det er endnu billigere end dem på dåse …

Sorte bønner giver dig måske ikke verdens smukkeste hummus. Men yum! Den smager godt!

Sort bønnemos - hummus på mexicansk

Sort bønnemos – hummus på mexicansk

Forb. tid 10 minutter
Giv de første stjerner!
Sort bønnemos er en mexicansk pendant til mellemøstens hummus. Godt krydret – så den smager meget bedre, end den ser ud! God til dip, aftensmad og på rugbrød.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 dåse sorte bønner
  • 3 soltørrede tomater (fra olielage)
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1,5 spsk tahin
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk std spidskommen
  • ¼ tsk salt
  • 2 spsk limesaft (evt. mere)

Til pynt og servering, fx

  • Hakket frisk koriander (tomat (uden kerner), rødløg, smuldret feta og lidt hele kogte sorte bønner)
  • Tortilla chips
  • Lime

Sådan gør du: 

  • Dræn de sorte bønner, og skyl dem.
  • Find en blender eller foodprocessor frem. Hvis du bruger en stavblender, så blend i en skål, ikke et blenderglas. Blend det hele – undtagen pynten – til din bønnemos er jævn. Hvis den er for tør, tilsæt koldt vand. Konsistensen skal være blød og jævn som en hummus.
  • Smag til med salt og limesaft.
  • Server med tortilla chips – eller hvad du har lyst til. Spis!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mexicansk bønnemos – serveringsforslag

Den mexicanske hummus er et genialt indslag sammen med alle dine andre mexicanske favoritter. Prøv den for eksempel med:

Græskarvafler – mexicanske vafler til aftensmad
De krydrede græskarvafler er en super velsmagende bund for snart sagt alle måltider: Morgen, frokost, madpakke, aften. Og pivnemme at lave.
Gå til opskrift
Græskarvafler - mexicanske vafler
Bløde tacos med majsmel
De bløde tacos har fået lidt majsmel, så de dufter helt rigtigt – og mest hvedemel, fordi dejen så er nemmest at arbejde med. Og helt bløde, det bliver de!
Gå til opskrift
Bløde tacos med majsmel - hjemmelavede tacos

Eller gør det helt simpelt:

  • Som snack med tortilla chips
  • Eller lav en god rugbrødsmad med mexicansk hummus, avocado og syltede rødløg.

Sort bønnemos går til det hele, den mætter godt, og – glemte jeg at sige det? Den smager bare meget bedre, end den ser ud!

Sort bønnemos - hummus på mexicansk-2

Tip! Holdbarhed for mexicansk bønnemos

I køleskabet holder bønnemosen omkring 4-5 dage, men du kan opbevare mexicansk hummus i fryseren. Så overvej, om du vil lave dobbelt portion. Den skal nok have lidt frisk lime, når du tager den frem igen.

Et tip mere: Kog bønnerne selv

Det er langt billigst at koge sine bønner selv, men det gider man jo ikke hver gang. Derfor: Kog en hel pose ad gangen og frys ned i portioner med 240 g. Det svarer lige præcis til en dåse. Bum. Nemt næste gang. Sådan gør du:

  • Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand i 1/2 døgns tid.
  • Hæld vandet fra bønnerne, og kog dem i frisk vand med salt eller grønsagsbouillon. Lad dem koge 1-1,5 time – test, at de er blevet møre, før du slukker og hælder vandet fra.

Andre gode mexicanske opskrifter?

Hvis jeg er lidt idéforladt til aften, kan mexicansk mad altid være et sted at starte. Og det behøver ikke at være spor besværligt. Tjek fx:

Mexicansk bønnesalat
Der er masser af solmoden smag i denne bønnesalat – med både mango og passionsfrugt. Så den smager skønt, og den mætter!
Gå til opskrift
mexicansk bønnesalat - hurtig aftensmad
Vegetarisk chili med grønsager
I en vegetarisk chili er krydderierne den store stjerne. Dem er der mange af, og dine smagsløg vil elske dig for det.
Gå til opskrift
Vegetarisk chili med grønsager og græskar
Fisketacos med pankofriteret fisk
Fisketacos er en af mine absolutte favoritter, både til os selv og til gæster – der altid beder om opskriften. Et hyggeligt, lækkert måltid.
Gå til opskrift
Fisketacos - tacos med panko paneret fisk
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: