Scan for at gå til opskrift
Sort bønnemos - hummus på mexicansk
Forb. tid 10 minutter min
- 1 dåse sorte bønner
- 3 soltørrede tomater (fra olielage)
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1,5 spsk tahin
- 1,5 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 tsk std spidskommen
- ¼ tsk salt
- 2 spsk limesaft (evt. mere)
Til pynt og servering, fx
- Hakket frisk koriander (tomat (uden kerner), rødløg, smuldret feta og lidt hele kogte sorte bønner)
- Tortilla chips
- Lime
Dræn de sorte bønner, og skyl dem.
Find en blender eller foodprocessor frem. Hvis du bruger en stavblender, så blend i en skål, ikke et blenderglas. Blend det hele – undtagen pynten – til din bønnemos er jævn. Hvis den er for tør, tilsæt koldt vand. Konsistensen skal være blød og jævn som en hummus.
Smag til med salt og limesaft.
Server med tortilla chips – eller hvad du har lyst til. Spis!