Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()

Tærte med asparges er en lækker madtærte – på den nemme måde. Lav den til frokost eller aften, og server en god salat til. Så nemt, så lækkert.

En tærte med asparges, der altid bliver sprød

Min aspargestærte har været i skole hos mine galetter – og der har den lært, at tærtebunden bliver sprødest (og ikke våd og sjasket), hvis den bliver bagt på metal. Ikke i en tærteform af keramik eller porcelæn. Pæne er de, men velegnede til tærter er de faktisk ikke. Tærten har det med at blive blød i bunden.

Og når man er lidt doven, hvilket jo kan ske for de fleste – så er det nemmeste at lave aspargestærten som en galette: Bage den direkte på bagepladen (bagepapir, bevares) og bare folde kanten lidt ind. Bingo – sprød tærtebund og ingen tærteform at vaske op bagefter.

Forklaringen på, at tærten bliver bedst bagt på pladen eller i en metaltærteform er den enkle, at metal leder varmen bedre end porcelæn og keramik. Så tærten får nærmest skorpe i stedet for at stå og koge i væden fra fyldet.

Når asparges er i sæson …

Hvis du elsker asparges, kan du også smutte forbi et par andre retter med asparges. Prøv for eksempel:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tærte med asparges og vesterhavsost

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 30 min

Tilberedning: 35 min

Til dejen skal du bruge:

  • 175 g mel (gerne op til 50 % fuldkorn)
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smør
  • 65 g skyr (eller tilsvarende)

Til fyldet skal du bruge:

  • 300 g asparges, trimmet vægt
  • 50 g frisk spinat
  • 250 g hytteost
  • 2 æg
  • 1/4 tsk salt
  • 50 + 50 g vesterhavsost, revet groft
  • friskkværnet peber
  • 15 g pinjekerner

Sådan gør du:

  1. Start med dejen: Hak smørret ud i de tørre ingredienser, og smuldr det. Saml dejen hurtigt med skyren. Rul dejen ud til en cirkel med diameter på ca. 38 cm. Læg den på et stykke bagepapir.

  2. Skyl spinaten, og dup den tør. Knæk det træede af dine asparges, skyl dem, og dup dem tørre. Bland hytteost, æg, 50 g revet ost, salt og peber.

  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  4. Bred spinaten ud på dejen – hold afstand til kanten, så den kan foldes ind. Bred æggeblandingen ud over den, og læg asparges ovenpå. Fold kanten ind. Drys med de sidste 50 g revet ost, og top med pinjekernerne.

  5. Bag tærten i ca. 35 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Server varm eller lun med en god salat.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Galette med asparges og vesterhavsost

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.