Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tærte med asparges, pesto og vesterhavsost

Tærte med asparges og vesterhavsost

Antal 6 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 1 time 5 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 175 g mel (gerne op til 50 % fuldkorn)
  • ¼ tsk salt
  • 100 g smør
  • 65 g skyr (eller andet syrnet mælkeprodukt)
Til fyldet skal du bruge:
  • 300 g asparges (trimmet vægt)
  • 50 g frisk spinat
  • 250 g hytteost
  • 2 æg
  • ¼ tsk salt
  • 2 spsk pesto eller ramsløgpesto
  • 100 g vesterhavsost (delt i to halvdele)
  • friskkværnet peber
  • 15 g pinjekerner

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med dejen: Hak smørret ud i mel og salt, og smuldr det. Saml dejen hurtigt med skyren. Rul dejen ret tyndt ud til en firkant, der passer med bagepapiret til en bageplade. Læg den på et stykke bagepapir.
  • Skyl spinaten, og dup den tør. Knæk det træede af dine asparges, skyl dem, og dup dem tørre. Bland hytteost, æg, 50 g revet ost, pesto, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bred spinaten ud på dejen – hold afstand til kanten, så den kan foldes ind. Bred æggeblandingen ud over den, og læg asparges ovenpå. Fold kanten ind. Drys med de sidste 50 g revet ost, og top med pinjekernerne.
  • Bag tærten i ca. 35 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Server varm eller lun med en god salat.