Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Taco-skåle med asparges og svampe

Tacoskåle med asparges og svampe er som en simpel tærte – eller måske kan du kalde dem taco-tarteletter. Jeg har købt færdige tortillas, formet dem i nogle ildfaste skåle og ellers bare fyldt dem med asparges, svampe og en blanding af æg og ost. Bagt dem – voilá. Virkelig nem frokost eller aftensmad.

Taco-skåle er hurtig aftensmad – eller frokost!

Tit, når jeg har lyst til tærte, dør ideen på grund af tærtedejen. Den kan jeg selvfølgelig bare købe. Men det her er endnu nemmere: En tortilla pr. næse, nemt vegetarisk fyld og 15-20 minutter i ovnen, mens jeg laver salat til.

Du behøver ikke have særlige fade eller skåle – jeg brugte mine dybe tallerkner, der sagtens kan tåle varmen i ovnen.

Du kan bruge de små taco-skåle både som en nem og hurtig aftensmad og som en herlig, enkel forårsfrokost. Ifølge min bedre halvdel er det lækkert med den tynde, sprøde skål, der er noget lettere end en traditionel tærtebund. Perfekt til frokost.

Tilbehør til?

Jeg vil foreslå en enkel salat, fx:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tacoskåle med asparges og svampe

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Tilberedning: ca. 25 minutter

Du skal bruge:

  • 4-6 tortillas (mellemstørrelse)

  • 500 g grønne asparges

  • 200 g mørke champignons (eller andre svampe)

  • olivenolie

  • 1/2 spsk soya

  • 200 g hytteost (lille bæger)

  • 50 g parmesan

  • 1 tsk tørret timian

  • 4 æg

  • salt og friskkværnet peber

  • Til pynt fx frisk timian og purløg

Server med fx

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Rens champignons, skær dem i skiver. Rist dem ved god varme i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en  halv spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Sæt dem til side.

  3. Knæk den træede bund af aspargesene, og skær dem i stykker på 3-5 cm. Rist dem på panden 3-4 minutter.

  4. Bland æg, hytteost, revet parmesan, timian, salt og peber, og vend champignons og asparges i.

  5. Beklæd 4-6 ildfaste skåle med bagepapir (bare et firkantet stykke, der sikrer, at de bløde tortillas ikke brænder fast i ovnen). Læg tortillas i, og fordel fyldet. Bag dem 15 minutter, og tag dem så ud af de ildfaste skåle. Sæt dem tilbage på bagepladen på de små stykker bagepapir, skru ned til 150 grader, og giv dem 10 minutter mere, til de er gyldne og gennembagte.

  6. Server med en grøn salat.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Taco-skåle med asparges og svampe

Tip! Sådan laver du sprøde tacoskåle

Når du nu har åbnet posen med tortillas, kan du lave resten til sprøde taco-skåle og bruge dem en anden dag. Fyld dem med fx mexicansk quinoagryde (opskriften er på vegetariske tacos – brug fyldet), eller brug dem som bund i mexi-bowl.

De holder sig fint sprøde, hvis du opbevarer dem i en tæt plastikbeholder eller plastikpose.

Sådan gør du:

  • Beklæd dine ildfaste skåle med lidt bagepapir (behøver ikke være super tilpasset, bare læg et firkantet stykke i bunden af skålen)
  • Læg en tortilla ned i hver skål – sørg for, den folder, så den får facon som en skål
  • Giv dem 5 minutter ved 180 grader varmluft
  • Tag dem ud af skålene, læg dem med bunden opad på bagepapir på bagepladen, og giv dem 5 minutter mere.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.