Pakoras er en simpel indisk snack, fuld af grønsager, godt krydret og sprødstegt i olie. Brug pakoras som forret, snack eller hovedret med en god dip. Eller steg dem som vafler, og brug dem som tilbehør til andre indiske retter.
Grønsager til pakoras
Du kan bruger masser af forskellige grønsager i dine pakoras. Her foreslår jeg squash, gulerod, blomkål, løg og kartofler, men der er masser af grønsager, der egner sig. Det vigtige er, at de ikke er for vandede, at de egner sig til varm tilberedning. Og at du kan findele dem på en måde, der minder om julienne, groftrevne gulerødder eller tynde strimler. Du kan også bruge din foodprocessor – bare sørg for, det ikke bliver FOR findelt. Der skal være nogle lange strimler imellem.
Se, hvad du har i køleskabet – pakoras er en god måde at bruge dine rester på. Prøv fx:
- Spinat, bok choi eller hvidkål i strimler
- Søde kartofler, groft revet
- Rodfrugter som persillerod, pastinak, knoldselleri eller rødbede, groft revet
- Rød og grøn peber i tynde strimler
- Broccoli i skiver eller små buketter
Pakoras som vafler
Vil du gerne spare lidt på olien, kan du stege pakoras som vafler. De bliver nok lige knap så sprøde i kanterne, men altså – det er superlækre og simple grønsagsvafler, der smager virkelig godt.
Du kan selvfølgelig bruge vaflerne lige som du bruger andre madvafler, fx:
- Som bund sammen med en rest af en indisk curry.
- Som tilbehør til gryderetter.
- Som madpakkewrap (bemærk, den vil ikke holde sig sprød, men smager stadig vildt godt).
- Eller bare som en snack, fx med en myntedip, mango chutney, tamarind chutney eller mangosalsa.