En smuk og smagfuld citrussalat med appelsin, grape og delikat myntesukker. Oplagt som en frisk salat til brunch eller til det krydrede køkken.
Citrussalat – nem, frisk og farverig
Citrussalaten sætter friskhed og farve på bordet, og den er supernem at lave. Bare skær skrællen af citrusfrugterne, skær dem i skiver, og anret med på et fad med granatæbler og hakkede pistaciekerner. Det særlige ved opskriften er myntesukkeret – et lille raffinement, der både pynter og giver salaten et frisk og sødt twist.
Jeg lavede salaten i blodappelsinsæsonen – i det tidlige forår – og jeg synes, det er en herlig måde at bruge blodappelsinerne på. Man kan virkelig smage dem med deres kraftfuld smag af sødt, syrligt og lidt bittert. Og farvespillet er en sag for sig!
Der er forskel på de “almindelige” appelsiner, og derfor er det en god idé at ha’ lidt lime i baghånden. Salaten skal være frisk og syrlig.
Myntesukker i stedet for dressing
Citrusfrugterne er så saftige i sig selv, så det ikke rigtig giver mening at give salaten en dressing. Men myntesukkeret giver lige citrussalaten en twist. Og det er virkelig nemt at lave. Bare kør en lille håndfuld mynteblade med sukker i en minihakker. Farven bliver nærmest lysende grøn – skriggrøn! – så myntesukkeret både pynter og smager.
Du kan ikke lave så lidt myntesukker, som du skal bruge i opskriften – der skal lige være blade og sukker nok til, at det bliver hakket i maskinen. Men du kan sagtens gemme resten i køleskabet til en anden dag. Brug det fx som topping på en grapefrugt.
Citrussalat – til hvad?
Jeg bruger citrussalaten til brunch, hvor jeg elsker, der er noget frisk frugt. Men den er også rigtig god som tilbehør fx i det nordafrikanske eller det indiske køkken.