Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Citrussalat med myntesukker og pistacie

Citrussalat med myntesukker

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

Til citrussalaten skal du bruge:
  • 3 appelsiner (evt. delvis blodappelsiner)
  • 1 grapefrugt
  • 1 dl granatæblekerner
  • 30 g pistacienødder (salte, vejet uden skaller)
  • ½ lime (saften – kan udelades)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
Til myntesukkeret skal du bruge:
  • 40 g sukker (gerne rørsukker)
  • ½ bundt mynte (bladene)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær skrællen af citrusfrugterne med en skarp kniv, og skær frugterne i skiver. Arranger dem på et fad.
  • Frigør granatæblekernerne. Afskal pistacienødderne, og hak dem groft.
  • Pil bladene af mynten, gem lidt til pynt. Put resten i en minihakker sammen med sukkeret, og kør, til mynten er fint hakket.
  • Kør en saltkværn over salaten – bare en smule, godt fordelt. Giv den evt. også lidt lime (hvis appelsinerne er meget søde) og olivenolie, hvis du synes. Pynt citrusskiverne med granatæble, myntesukker (efter smag – du skal næppe bruge det hele), pistacienødder og lidt mynteblade. Server!