Scan for at gå til opskrift
Citrussalat med myntesukker
Forb. tid 20 minutter min
Samlet 20 minutter min
Til citrussalaten skal du bruge:
- 3 appelsiner (evt. delvis blodappelsiner)
- 1 grapefrugt
- 1 dl granatæblekerner
- 30 g pistacienødder (salte, vejet uden skaller)
- ½ lime (saften – kan udelades)
- 2 spsk olivenolie
- salt
Til myntesukkeret skal du bruge:
- 40 g sukker (gerne rørsukker)
- ½ bundt mynte (bladene)
Skær skrællen af citrusfrugterne med en skarp kniv, og skær frugterne i skiver. Arranger dem på et fad.
Frigør granatæblekernerne. Afskal pistacienødderne, og hak dem groft.
Pil bladene af mynten, gem lidt til pynt. Put resten i en minihakker sammen med sukkeret, og kør, til mynten er fint hakket.
Kør en saltkværn over salaten – bare en smule, godt fordelt. Giv den evt. også lidt lime (hvis appelsinerne er meget søde) og olivenolie, hvis du synes. Pynt citrusskiverne med granatæble, myntesukker (efter smag – du skal næppe bruge det hele), pistacienødder og lidt mynteblade. Server!