Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Indisk dhal med røde linser og kokosmælk

Indisk dahl med kokosmælk er den simpleste ret, der både er billig, hurtig og fuld af smag.

Dahl med kokosmælk – et hurtigt måltid

Denne her dhal er lavet med røde linser (de bliver gule, når de bliver kogt), og du kan roligt lave en god stor portion. For dhal er ikke bare god i dag – den er også en dejlig spise til frokost i morgen. Eller lynhurtig at varme en dag, hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.

Kokosmælken er et plus, der bare gør din dhal endnu mere lækker!

Indisk dhal med røde linser og kokosmælk

Dahl er et godt proteinmåltid

Linser er rige på proteiner, og hvis du spiser dem sammen med ris eller brød kan de udgøre “fuldgyldigt protein”, dvs. at man ikke behøver at spise kød samme dag for at få sin daglige mængde protein. Pointen har Anne læst i bogen “Grønne proteiner.

Dhal kan altså fint spises alene som ret – men har du tid og lyst, kan du kombinere med lidt af hvert:

  • Alverdens grøntsager: Brug det, du har i køleskabet – denne gang havde jeg et par hengemte auberginer, søde kartofler og rød peber. Men blomkål, spinat, rodfrugter og squash er også gode. Og mange andre …
  • Har du en rest kylling eller lidt for få deller til overs fra i går, så server dahl til. Det mætter.
  • Ris, quinoa eller naan.
  • Og så synes jeg, mango chutney, lime og frisk koriander er uundværlige!

Dahl findes i utallige variationer – hvad angår krydderier og også de øvrige ingredienser. Tjek fx også en dhal med grønsager, som også er med røde linser og kokosmælk – men den har tilmed fået tomat.

Hedder det dahl, daal eller dhal?

Og forresten, hedder det nu daal, dahl eller dhal – eller noget helt fjerde? Jeg kan se, at mine læsere søger på lidt af hvert, og derfor veksler jeg også lidt mellem stavemåderne. Men en inder har engang fortalt, at hun skriver dahl, og det er vel det nærmeste, jeg kommer et sandhedsvidne).Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Dahl med kokosmælk

Aftensmad

Rækker til: 3-4

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 2 små løg (eller 1 løg og 2 forårsløg)

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk olie

  • 3 dl røde linser, tørrede

  • 4,5 dl vand

  • 2 kanelstænger eller 1/2 tsk stødt kanel

  • 1/2 tsk gurkemeje

  • 1/2 spsk karrypulver

  • 10-15 g frisk ingefær, fint revet

  • 1/2 – 1 rød chili, smag på den, før du tilsætter!

  • 1 spsk soya

  • 1,5-2 dl kokosmælk

  • Saft af ca. 1 lime

  • Evt. salt

Sådan laver du dahl med kokosmælk:

  1. Start med at pille og hakke løget i tern. Pil og pres hvidløg. Rens og hak chili fint.

  2. Varm olien i en gryde, og sauter løg og hvidløg i nogle minutter, til løgene er klare.

  3. Tilsæt de tørre krydderier, og lad dem riste med et minuts tid.

  4. Vask linserne i koldt vand og kom dem i gryden sammen med vand og de sidste krydderier. Bring det i kog og lad det simre, indtil de røde linser er blevet gule (cirka 20 minutter). Tilsæt lidt kokosmælk, hvis det koger tørt undervejs.

  5. Hæld nu kokosmælk i, til du har den ønskede konsistens, og smag til med salt og lime. Kog retten op og server med grøntsager, ris eller naan brød.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Indisk dhal med røde linser og kokosmælk

Måske også noget for dig?

5 kommentarer til Indisk dahl med kokosmælk og røde linser

    1. Hej Dorte, det var dog kattens! Øv for det. Jeg har lige tjekket opskriften en ekstra gang og kan ikke se, der er fejl i forholdet mellem linser og væske. Jeg har dog tilføjet, at linserne skal være tørrede – da jeg skrev opskriften, kunne man ikke få tilberedte linser på dåse/brik, som i dag.
      Det var jo ikke meningen, det skulle blive suppe!
      Kh Bodil

    2. Hej Dorte, det er jeg virkelig ked af at høre. Jeg har tjekket forholdet mellem linser og vand en ekstra gang, men kan ikke umiddelbart se, det skulle være forkert. Jeg må teste opskriften en ekstra gang – tak for at skrive! Og sorry … Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.