Nogle gange har man bare brug for et kram til aftensmad – og sådan er det nærmest at få en vegetarisk spinatlasagne. Bare tænk – blød lasagne fyldt med både svampe, spinat og hele to oste. Ægte comfort food, der gør det, comfort food skal: Den gør glad og veltilpas. Og mæt!
Spinatlasagne med hytteost – comfort food til alle!
Er vegetarisk spinatlasagne kun for vegetarer, kan du spørge. Og det bliver et stort NEJ.
Faktisk er det noget lasagne kan (lidt som pizza, by the way): Overbevise selv de mest ihærdige kødspisere om, at grøntsagsretter kan være fuldt ud lige så gode som det, de plejer at få på tallerknen. Ja, bedre, hvis du spørger mig, men sådan er vi jo lidt forskellige. Men lasagne er i hvert fald en god genvej til flere grøntsager i aftensmaden. Uden klager.
Og bechamel. Nu må jeg krybe til korset (næsten)
Jeg plejer altid at sige, at jeg foretrækker lasagne uden bechamel. Og jeg testede det glad på min spinatlasagne også. Den blev ganske god, faktisk egentlig godkendt af familien. Men jeg syntes, den manglede noget.
Så jeg er krøbet til korset. Sådan næsten, i hvert fald, for lasagnen har ikke bare fået bechamel. Den har fået mornay, i min aftapning. (Og hvad er forskellen? Bechamelsauce er uden ost, mornay er med. Oprindeligt gruyere, her hytteost og cheddar).
Jeg tror seriøst ikke, jeg har lavet opbagt sauce, siden jeg var barn (med mor ved siden), men nu har den altså fået en revival. Og hvis du tænker, at det kan du ikk’ hit’ u’ a’, så bare rolig. Det kan du godt. Og hvis du vil være helt fri for besværet, kan du købe en bechamelsauce og tilsætte ostene.
En hvid grønsagslasagne – du kan også få en rød, nej to!
Det er lidt som med pizza: Du kan få hvid pizza og rød pizza. Nu kan du også få hvid lasagne (denne her) og rød lasagne. Nej, faktisk, du kan få denne her hvide og to røde lasagner:
- En genial vegetarisk lasagne med hytteost og aubergine (går under navnet Muttis grønne lasagne – nok det største hit i min familie)
- Og en lige så genial lasagne uden lasagneplader – den italienske parmigiana. Masser af aubergine, tomat, basilikum og mozzarella. Plus parmesan).
Hej Bodil,
Tak for ospkriften!
Hvor stor er dit ovenfad endelig?
I selv opskriften står der bare xx*xx cm.
Det vil være godt at vide. På forhånd tak.
Hej Anna, ups, korrekturlæseren tog vist en fridag. Mit fad er ca. 16 * 22 cm, og nu har jeg rettet det i opskriften også. Tak for at spørge! Kh Bodil