
Opskriften på min vegetar lasagne er nok den opskrift, der er blevet brugt allermest gennem årene – i hvert fald af mine unger. Hos os går den under navnet Muttis grønne lasagne, og det er en vegetarlasagne med aubergine, der er pivnem at lave. Og den smager fantastisk. Italiensk på den grønne måde – men også et hit blandt kødspisere. Vi krydser altid fingre for, der bliver en rest til madpakken dagen efter.
Hvis du leder efter en mere rendyrket auberginelasagne, kan du også kigge forbi min aubergine parmigiana, der er den italienske grønsagslasagne uden lasagneplader. Du bruger simpelthen aubergineskiverne som lasagneplader.
Men her får du begge dele. Pasta på lasagnemåden – med aubergine.
Vegetarlasagne med hytteost – så nemt!
Normalt er lasagne en større øvelse med to saucer – oftest en kødsauce og en bechamelsauce. Jeg har bare aldrig været den store fan af hverken kødsauce eller opbagte saucer. Mel, smør – piske – mælk – piske mere – mere mælk osv. Ikke lige mig. I stedet har jeg lavet en grønsagslagsagne, hvor jeg hælder hytteost direkte i grønsagssaucen. Så ku’ det ikke blive nemmere. Og det smager bare hamrende godt.
Mine unger har spist den vegetariske lasagne, siden de var helt små. Så jeg tør godt kalde den børnevenlig også. Hvis du er bange for, at dine børn ‘opdager’ grønsagerne, så findeler du dem bare. Også auberginerne. Men som voksen synes jeg det er lidt ærgerligt, fordi jeg jo netop godt kan li’ auberginer.
Så det er bare et tip til grønsagskræsne børn. Den slags går over – eller det gjorde det i hvert fald for mine.

Hvilke grønsager skal der i en vegetarisk lasagne?
Der er mange grønsager, der egner sig godt til vegetar lasagne, og du kan også variere, hvis du har lyst (se tip 2 under opskriften). Men her har jeg valgt:
- Auberginer. Fordi jeg elsker auberginer, og sådan en mør aubergine passer virkelig godt i en blød lasagne.
- Squash. Den skal bare rives eller hakkes.
- Gulerod. Gør tomatsaucen en smule sødere og rundere i smagen. Skal bare rives eller hakkes.
- Løg og hvidløg. Gode basics i de fleste slags lasagne.
- Spinat. Super sund og nem at tilføje. Og du må gerne genopvarme lasagnen, selvom du putter spinat i. Læs mere om genopvarmning af persille og spinat her.
- Tomat – selvfølgelig. Her bruger jeg en tomatpassata, der er kraftig i smagen.
Vegetar lasagne med aubergine – på to måder. Du vælger
Det mest tidskrævende ved den grønne lasagne er klart auberginerne. Hvis de skal blive rigtig møre, har de bare godt af at ligge og trække med salt en halv times tid eller mere. Og så skal de grilles (i ovn eller på grill) eller steges. Ja, det tager tid. Hvis du ikke har tid til det, se tip 1 nedenfor.
Men hov! Du kan også gøre auberginerne klar dagen i forvejen. Eller mange dage i forvejen – og lægge dem i fryseren, til du skal bruge dem. Det tager de absolut ingen skade af, og du kan lave lasagnen noget hurtigere. Jeg gør tit det, at jeg bager, steger eller griller mange auberginer ad gangen og gemmer dem i fryseren i passende portioner. Du kan også bruge opskriften her – og evt. skære dem i store stykker, når du lægger dem i lasagnen.
Og nu vi er ved det der med at gøre det nemt: Det er supersmart at lave dobbelt portion vegetarlasagne. Se tip 3 nedenfor …
Tilbehør til lasagne?
Du har sikkert din egen idé om, hvad der skal til en lasagne. Hos os er det en frisk salat, nu om stunder nok oftest en kålsalat, fx med cherrytomater, agurk, lidt feta og den gode olie-eddikedressing.
Superlækker lasagne og smart måde at undgå den fede bechamelsovs.
Vi lavede den med spinat, så resterne er spist kolde – det gav krydderurterne ekstra mulighed for at træde frem.
Tak for din søde kommentar. Godt opskriften kunne bruges – og at jeg har en forbundsfælle i forhold til saucen 😉 Kh Bodil
Virkelig lækker. Lavede den med aubergine ristet på panden i tern.
Ikke sidste gang :-)
Hej Lene, tusind tak for en sød kommentar – dejligt du ku’ li’ lasagnen 😊 kh Bodil