
Ovnbagte auberginer er svaret på rigtig mange spørgsmål. Hvilken ret kan jeg hurtigt lave med mine auberginer? Hvilken fantastisk forret kan jeg lave med auberginer? Hvordan smager auberginer bare allerbedst? Hvordan skal jeg lave auberginer som tilbehør? Hvordan får jeg møre auberginer, uden at drukne dem i olie? Fortsæt selv …
Opskriften kan faktisk også svare på: Hvordan bliver mine auberginer helt møre (men ikke vandede) i min ratatouille? Så skal du bare springe tahindressingen over.
Så allerførst:
Det her er umiddelbart en forret. Men …
Ovnbagte auberginer er genvejen til … alt
Hvis du elsker auberginer, kan du aldrig lave for mange auberginer i ovnen. Opskriften lyder på to auberginer, men du kan roligt lave ovnen fuld. For de ovnbagte auberginer kan bruges til så ufatteligt mange andre ting også. En gryderet, en ratatouille, en pizza, en pie, en ret, der savner grønt tilbehør – eller bare en lækkersult.
Du kan også trylle dem om til en hovedret ved at servere med godt brød og en fyldig quinoasalat, en grønkålssalat – eller en hvilken som helst anden grov salat. Hummus er også en god, mættende følgesvend.
Hvis du ikke bruger dem allesammen med det samme, så læg resten i fryseren. For hvem bliver ikke glad for at finde en boks med auberginer i fryseren? Jeg gør i hvert fald. Så er der hurtigt tryllestøv til min aftensmad, også når jeg ikke rigtig gider at stå i køkkenet først.
Auberginer i ovn på andre måder …
Jeg har også et par andre gode retter med ovnbagte auberginer. Måske noget for dig?
Fyldte auberginer med svampe – en ægte livret
Auberginer i ovn med chermoula – med smag af mellemøsten
Hvis du ikke har lyst til tahindressing, kan du fx servere auberginerne med en fetacreme – evt. bare lavet med hvidløg og persille.
Andre aubergine opskrifter?
I mit vegetariske køkken er der nærmest ingen grænser for, hvad jeg kan finde på at bruge auberginer til. En bagt salat, en italiensk parmigiana eller caponata, en pizza, en sandwich, en hummus … Du kan finde hele arsenalet af aubergine opskrifter her.



Brød til …
Brødet på billedet var supergodt tilbehør også. Det er marokkanske pandebrød. De kræver dog lidt planlægning. Dejen skal helst hæve mindst 12 timer, men når den er klar, går det hurtigt. Brødene er bagt på panden – uden ovn.