Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Auberginer i ovn med tahindressing

Ovnbagte auberginer er svaret på rigtig mange spørgsmål. Hvilken ret kan jeg hurtigt lave med mine auberginer? Hvilken fantastisk forret kan jeg lave med auberginer? Hvordan smager auberginer bare allerbedst? Hvordan skal jeg lave auberginer som tilbehør? Hvordan får jeg møre auberginer, uden at drukne dem i olie? Fortsæt selv …

Opskriften kan faktisk også svare på: Hvordan bliver mine auberginer helt møre (men ikke vandede) i min ratatouille? Så skal du bare springe tahindressingen over.

Så allerførst:

Det her er umiddelbart en forret. Men …

Ovnbagte auberginer er genvejen til … alt

Hvis du elsker auberginer, kan du aldrig lave for mange auberginer i ovnen. Opskriften lyder på to auberginer, men du kan roligt lave ovnen fuld. For de ovnbagte auberginer kan bruges til så ufatteligt mange andre ting også. En gryderet, en ratatouille, en pizza, en pie, en ret, der savner grønt tilbehør – eller bare en lækkersult.

Du kan også trylle dem om til en hovedret ved at servere med godt brød og en fyldig quinoasalat, en grønkålssalat – eller en hvilken som helst anden grov salat. Hummus er også en god, mættende følgesvend.

Hvis du ikke bruger dem allesammen med det samme, så læg resten i fryseren. For hvem bliver ikke glad for at finde en boks med auberginer i fryseren? Jeg gør i hvert fald. Så er der hurtigt tryllestøv til min aftensmad, også når jeg ikke rigtig gider at stå i køkkenet først.

Auberginer i ovn på andre måder …

Jeg har også et par andre gode retter med ovnbagte auberginer. Måske noget for dig?

Fyldte auberginer med svampe – en ægte livret

Auberginer i ovn med chermoula – med smag af mellemøsten

Hvis du ikke har lyst til tahindressing, kan du fx servere auberginerne med en fetacreme – evt. bare lavet med hvidløg og persille.

Andre aubergine opskrifter?

I mit vegetariske køkken er der nærmest ingen grænser for, hvad jeg kan finde på at bruge auberginer til. En bagt salat, en italiensk parmigiana eller caponata, en pizza, en sandwich, en hummus … Du kan finde hele arsenalet af aubergine opskrifter her.

Brød til …

Brødet på billedet var supergodt tilbehør også. Det er marokkanske pandebrød. De kræver dog lidt planlægning. Dejen skal helst hæve mindst 12 timer, men når den er klar, går det hurtigt. Brødene er bagt på panden – uden ovn.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Auberginer i ovn med tahindressing

Aftensmad, Forretter

Rækker til: 4 til forret

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 30-35 minutter

Til de ovnbagte auberginer skal du bruge:

 • 2 auberginer

 • olivenolie

 • salt

Til servering skal du også bruge:

 • 1 portion tahindressing

 • Bredbladet persille – en god håndfuld

 • 1 dl granatæblekerner

 • Et stykke brød til hver

Sådan laver du de ovnbagte auberginer:

 1. Skær auberginerne i kvarte på langs. Lad stilken sidde – den pynter :-) Men den skal ikke spises.

 2. Drys dem med salt på skærefladerne, og lad dem trække en halv til en hel time. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle. (Dette trin kan du springe over, hvis du har travlt).

 3. Læg auberginerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem (rundhåndet) med olivenolie, og drys med lidt salt.

 4. Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt auberginerne ind. Giv dem 30-35 minutter, til de er gyldne. OBS! Hvis du sætter i varm ovn, skal de have kortere tid!

Server ...

 1. Anret 2 kvarte auberginer til hver. Pynt med persille, tahindressing og granatæble. Server ekstra tahindressing ved siden af – og godt brød.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Auberginer i ovn med tahindressing

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.