Scan for at gå til opskrift
Auberginer i ovn med tahindressing
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 35 minutter min
Til de ovnbagte auberginer skal du bruge:
- 2 auberginer
- olivenolie
- salt
Til tahindressingen skal du bruge:
- 1 dl tahin
- 1 fed hvidløg
- 1 citron saften (smag til)
- koldt vand
- salt (smag til)
Til servering skal du også bruge:
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ granatæble
- brød
Sådan laver du de ovnbagte auberginer:
Skær auberginerne i kvarte på langs. Lad stilken sidde – den pynter :-) Men den skal ikke spises.
Læg auberginerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem (rundhåndet) med olivenolie, og drys med lidt salt.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt auberginerne ind. Giv dem ca. 30 minutter, til de er gyldne. OBS! Hvis du sætter i varm ovn, skal de have kortere tid!
Sådan laver du tahindressingen:
Brug en skål og et piskeris. Bland tahin, presset hvidløg, citronsaft og lidt salt med ½ dl koldt vand. Pisk sammen – først bliver massen meget fast. Tilsæt så mere koldt vand, lidt ad gangen, til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med citronsaft og salt.