Det her er en rigtig italiensk klassiker: Melanzane alla parmigiana – aubergine med parmesan, lagt i lag som en slags lasagne.
Jeg går næsten aldrig på restaurant i Italien uden at tjekke deres melanzane alla parmigiana. Status er: Italienerne sparer ikke på fedtet eller mozarellaen, når de laver den. Der er langt mere mozarella end både aubergine og parmesan. Og det kan nogle gange godt blive for meget – tungt og fedt og lidt som rejesalat: Find rejen. Her skal man altså bare finde auberginen …
Derfor gør jeg noget andet:
Melanzane alla parmigiana – med ekstra melanzane
Jeg har vendt lidt op og ned på forholdet mellem melanzane (aubergine) og mozarella i min melanzana alla parmigiana. Ganske enkelt, fordi jeg holder rigtig meget af auberginer, basilikum og tomat.
Opskriften er med Maries fænomenale pesto, og det bliver den ikke ringere af! Hvis du ikke plejer at lave din egen pesto, så skal du næsten prøve. Hvis du læser ingredienslisten på en almindelig købe-pesto, opdager du, at det sjældent er basilikum, parmesan, olivenolie og pinjekerner, der fylder. Og det er altså sjovt nok lige præcis de ingredienser, der gør en basilikumpesto til en god pesto …
Vi har lavet den med knoldselleri. Det smager himmelsk.
Tak for opskriften ?
Hej Cecilie, dejligt at høre! Tusind tak for at gi en kommentar også ? kh Bodil