Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetar lasagne med aubergine, spinat og hytteost

Vegetar lasagne med aubergine, spinat og hytteost

Antal 4 personer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 dl olivenolie (til auberginer og til gryden)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod (ikke for stor)
  • ½ squash
  • 3,5 dl tomatpassata
  • 100 g spinat (frisk eller optøet fra frost, ikke hakket)
  • ½ terning grønsagsbouillon
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 200 g hytteost
  • Lasagneplader – gerne de grove
  • 75 g cheddarost (eller 1 kugle frisk mozarella)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs. Dryp dem med olivenolie og grill dem, til de er møre. Enten i ovnen eller på en (grill)pande.
  • Skræl løg, hvidløg og gulerod, og hak det fint i minihakker eller foodprocessor. Giv også squashen en tur i minihakkeren. (Hvis du ikke har en minihakker eller foodprocessor, kan du i stedet hakke løg og hvidløg og rive gulerod og squash). Svits det hele i olien ved mellemvarme, til løgene er klare.
  • Tilsæt tomatpassata, evt. spinat, smuldret bouillonterning og krydderier. Varm det godt igennem.
  • Ta’ gryden af varmen og tilsæt hytteosten. Rør godt rundt, så den ikke smelter sig fast til bunden.
  • Læg det hele lagvis i et fad. Start med sauce dernæst grillede auberginer og lasagneplader. Gentag, til du ikke har mere. Slut af med aubergineskiver og til sidst sauce – og top op med enten revet cheddarost eller tynde skiver mozarella. Lasagnen bliver bedst, hvis du har mindst 4 lag lasagneplader.
Du kan bage lasagnen både i ovn og mikroovn:
  • Ovn: 180° 35-40 minutter.
  • Mikro: 4 minutter ved max effekt (til den er gennemvarm, tjek ved at mærke under bunden af fadet).
  • 30 minutter ved 40 % effekt.
  • 4 minutter grill (husk stativ under fadet). Hold øje.