Scan for at gå til opskrift
Vegetar lasagne med aubergine, spinat og hytteost
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 1 time t 40 minutter min
- 2 auberginer
- 1 dl olivenolie (til auberginer og til gryden)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod (ikke for stor)
- ½ squash
- 3,5 dl tomatpassata
- 100 g spinat (frisk eller optøet fra frost, ikke hakket)
- ½ terning grønsagsbouillon
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 200 g hytteost
- Lasagneplader – gerne de grove
- 75 g cheddarost (eller 1 kugle frisk mozarella)
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs. Dryp dem med olivenolie og grill dem, til de er møre. Enten i ovnen eller på en (grill)pande.
Skræl løg, hvidløg og gulerod, og hak det fint i minihakker eller foodprocessor. Giv også squashen en tur i minihakkeren. (Hvis du ikke har en minihakker eller foodprocessor, kan du i stedet hakke løg og hvidløg og rive gulerod og squash). Svits det hele i olien ved mellemvarme, til løgene er klare.
Tilsæt tomatpassata, evt. spinat, smuldret bouillonterning og krydderier. Varm det godt igennem.
Ta’ gryden af varmen og tilsæt hytteosten. Rør godt rundt, så den ikke smelter sig fast til bunden.
Læg det hele lagvis i et fad. Start med sauce dernæst grillede auberginer og lasagneplader. Gentag, til du ikke har mere. Slut af med aubergineskiver og til sidst sauce – og top op med enten revet cheddarost eller tynde skiver mozarella. Lasagnen bliver bedst, hvis du har mindst 4 lag lasagneplader.
Du kan bage lasagnen både i ovn og mikroovn:
Ovn: 180° 35-40 minutter.
Mikro: 4 minutter ved max effekt (til den er gennemvarm, tjek ved at mærke under bunden af fadet).
30 minutter ved 40 % effekt.
4 minutter grill (husk stativ under fadet). Hold øje.