Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Spinatlasagne med hytteost og svampe

Spinatlasagne med hytteost og svampe

Antal 4 personer
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 1 time 25 minutter

Ingredienser

  • 30 g tørrede svampe
  • 400 g mørke svampe (købt vægt)
  • 100 g løg eller rødløg (renset vægt)
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie (til stegning)
  • 2,5 spsk soja
  • 100 g gulerod (renset vægt)
  • 75 g knoldselleri (eller bladselleri, renset vægt)
  • 3 tsk tørrede grønne krydderurter (fx timian, rosmarin, oregano – eller en Provence-mix)
  • 250 g hel spinat (frisk eller fra frost, optøet)
Til mornaysaucen:
  • 15 g smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 400 g hytteost
  • 100 g cheddarost
  • 1 citron (øko)
  • muskatnød (efter smag)
  • ¼ tsk salt (evt. lidt mere)
  • friskkværnet peber
Og til at lægge sammen med:
  • 175 g lasagneplader (gerne med fuldkorn)
  • 50 g cheddar (til topping)

Kokkens noter

Lasagnen bliver bedst, hvis du har i hvert fald 4 lag lasagneplader. Det kræver et lasagnefad med en god højde. Mit fad er ca. 16 * 22 * 6,5 cm.
Du kan forberede lasagnen i forvejen - enten ved blot at lave grøntsagsfyldet og mornaysaucen færdig hvor for sig eller ved at lægge den sammen, så den bare skal i ovnen.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Først spinat-svampefyldet: Udblød de tørrede svampe i 1,5 dl kogt vand i 15 minutter. Imens kan du fortsætte:
  • Rens de friske svampe, og skær dem i skiver. Hak løg og hvidløg. Riv gulerod og selleri (bladselleri skal bare skæres i tynde skiver).
    Tip: Du kan også køre løg, hvidløg, gulerod og selleri i en minihakker.
  • Brug en stor pande. Steg de friske svampe lidt hårdt i olie, til de får farve og smider væden. Tilsæt soja, og lad den dampe af hurtigt. Sæt svampene til side i en skål. Tag nogle få skiver svampe fra til pynt.
  • Giv panden lidt olie igen, og tilsæt nu løg, hvidløg, gulerod og selleri. Steg ved mellemvarme, til grønsagerne er næsten møre (4-5 minutter). Tilsæt spinat, og vend rundt, til den falder sammen. Bland begge slags svampe i, også vandet fra de tørrede svampe. Krydr godt med krydderurter og peber.
  • Så mornaysaucen: Smelt smørret i en lille kasserolle, og pisk melet ud i det. Tilsæt så mælken lidt ad gangen, og pisk godt hele tiden, så du får en jævn sauce. Saucen skal koges godt igennem, men ikke for varmt. Tag den af varmen, riv skal af citronen i, og tilsæt hytteosten og cheddar. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Saml lasagnen: Læg de to saucer lagvis med lasagnepladerne – slut af med mornay, drys den sidste ost over og slut af med et par skiver af svampene, bare til pynt.
Du kan bage lasagnen både i ovn og mikroovn:
  • Ovn: 180 grader varmluft 35-40 minutter.
  • Mikro (kun hvis du ikke bruger et metalfad): 4 minutter ved max effekt (til den er gennemvarm, tjek ved at mærke under bunden af fadet).
    30 minutter ved 40 % effekt.
    4 minutter grill (husk stativ under fadet).