Rødbedebøffer med feta og quinoa
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer er de lækreste vegetarfrikadeller. Saftige indeni, sprøde udenpå, superflotte og krydret, så de næsten minder om falafel. Uhm!

Opskrift på rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer med feta er bare en af efterårets største fornøjelser i mit køkken. Her får rødbederne salt modspil med feta, de får fylde fra quinoa, de får en herlig krydret smag. Og farven, den kan man heldigvis ikke ta’ fra dem.

Når jeg skriver efterår, så kan jeg også med det samme gå til bekendelse og sige, at jeg faktisk laver dem hele året. Jeg bliver bare så glad af at finde en rest i fryseren til en hurtig aftensmad. Eller et par overskydende deller i køleskabet til madpakken.

Egentlig er jeg slet ikke rødbedetypen. Jeg har aldrig brudt mig om syltede rødbeder, og jeg er kun lige ved at lære det med rødbeder i salater, tærter osv. Men så kom rødbedebøfferne min vej – og nu skal det nok komme!

Rødbede kræver lidt skarpt modspil

Sagen er, at rødbeder godt kan blive lidt – hm, jordagtige, hvis du spørger mig. Så de skal have noget syre, noget salt eller noget skarpt. Derfor er det selvfølgelig oplagt med de syltede rødbeder.

Det er nu slet ikke der, vi skal hen her. I stedet har rødbederne fået selskab af en god salt feta i farsen. Og en frisk myntedip med yoghurt og hvidløg ved siden af.

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
5 fra 3 stemmer
Rødbedebøffer er en af mine favoritter blandt vegetarfrikadeller. Server dem med fx ovnstegte kartofler, myntedippen og en god salat. Eller bare på rugbrød.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Myntedip:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • ½ bundt frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft  (efter smag)
  • salt og friskkværnet peber (efter smag)

Sådan gør du: 

  • Start med at koge quinoa, hvis du ikke har kogt quinoa på lager.
  • Riv rødbederne (groft eller fint, som du synes). Hak løg og hvidløg fint, fx i en minihakker. Bland rødbeder, kogt quinoa, mel, æg, løg, hvidløg og krydderier til en jævn fars. Tilsæt smuldret feta.
  • Steg rødbedebøfferne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side.
  • Imens kan du lave myntedippen:Hak mynten fint, riv eller pres hvidløget, og rør dippen sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citron.
  • Servér med fx ovnstegte kartofler, myntedip og en god salat. Eller brug dem i en vegetarisk burger.

Muttis tips

Du kan med fordel koge quinoa på forhånd. Kog gerne en hel pose quinoa, når du er i gang. Så har du quinoa til en god frokostsalat eller til en anden aften.
Du skal bruge 1 dl quinoa til 1,5 dl vand med lidt salt. Kog i 13 minutter, og lad det køle af.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
5 fra 3 stemmer
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sæson for rødbedebøffer?

Så snart rødbederne er på hylderne i eftersommeren, er det sæson. Og den varer heldigvis længe, helt hen omkring april.

Når du har købt rødbederne, skal de bare opbevares i en plasticpose i køleskabet.

Rødbedebøffer med feta og quinoa

Rødbedebøf – vegetarens røde bøffer 🙂

Det er egentlig ikke fordi, jeg savner en bøf, og det er lidt fjollet, at vegetarmad skal opkaldes efter kød. Why?

Nå, måske bare fordi vi er vanedyr og bedst kan forstå mad i de der faste kategorier. Rødbedebøffer, rødbedefrikadeller – eller måske bedre på engelsk: Fritters. Det siger jo bare, de er stegt.

Burger er en af de kategorier, jeg – to be honest – aldrig har elsket. Mayo er heller ikke på min hitliste, men det skal jeg nok ikke sige for højt. Og pyt, her betyder det bare, at jeg ikke spiser min rødbedebøf i en burgerbolle med mayo. Men hallo, du skal endelig ikke holde dig tilbage!

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad jeg så vil foreslå som tilbehør til rødbedebøfferne?

Rødbedebøffer med tilbehør

Rødbedebøffer kan – lige som andre vegetarfrikadeller eller deller i det hele taget – serveres med lidt af hvert. Her får du et par forslag:

  • Nogle ovnbagte kartoffelfritter!
  • Og de skal selvfølgelig ha’ en dip, fx en myntedip.
  • Eller måske lav en bowl med hummus, spidskål og nogle græske fladbrød?
Sprøde kartofler i ovn
Elsker du sprøde kartofler, får du opskriften her. Med tricks til, hvordan kartoflerne bliver ekstra sprøde. Spis dem lige ud af ovnen, og nyd!
Gå til opskrift
Kartofler i ovn med rosmarin - top sprøde
Myntedip med hvidløg og græsk yoghurt
En frisk dip, der er rigtig godt tilbehør i middelhavskøkkenet – eller bare til knækbrød eller grissini som en lille snack.
Gå til opskrift
Myntedip med hvidløg og græsk yoghurt
Hjemmelavet hummus
Hummus er en enkel og superanvendelig cremet dip. Brug den til fyldte pitabrød, bare som dip med sprødt eller grønsagsstave – eller til din rugbrødsmad.
Gå til opskrift
Hjemmelavet hummus - sådan bliver den cremet
Bløde græske fladbrød
Et saftigt, lækkert fladbrød, der nemt lader sig folde om dit yndlingsfyld!
Gå til opskrift
Græske fladbrød - bløde og nemme at folde

(Eller som sagt: Gå totalt burgerclassic med rødbedebøf i bolle med mayo, tomat, salat, syltede rødløg, smeltet cheddar og hvad ved jeg … Det skal du ikke høre for.)

Har du spørgsmål til opskriften – så er der nogle svar her:

Kan jeg bruge noget andet end quinoa?
Ja da! Quinoa giver en god tekstur og lidt ekstra protein, men du kan sagtens forsøge fx bulgur, ris eller perlespelt i stedet. Det fungerer, men farsen hænger måske knap så godt sammen.

Skal rødbederne skrælles først?
Det plejer jeg kun at gøre, hvis skrællen er lidt sej eller jordet. Men har du nogle helt friske og fine rødbeder, kan du sagtens nøjes med at skrubbe dem. Det giver også mindre farve på hænderne (tip: Brug handsker, hvis du er træt af farven). Det vigtigste er, at rødbederne er rene og fri for jord.

Kan rødbedebøfferne fryses?
Oh yes! Jeg fryser dem ned i små portioner, så de er nemme at hive op til en hurtig aftensmad eller en luksusmadpakke. De skal bare lunes i ovn eller på pande igen. Eller brug brødristeren!

Hvordan undgår jeg, at de falder fra hinanden?
Det er et klassisk bøfproblem – især med vegetariske bøffer. Sørg for, din fars er nogenlunde fast (du kan evt. tilsætte lidt ekstra mel, hvis den er for våd). Og steg dem roligt ved middel varme – ikke noget med høj varme og vend for tidligt. De skal lige have tid til at sætte sig.

Hvad kan jeg servere til?
Min favorit er ovnbagte kartofler og den friske myntedip, som står i opskriften. Og en salat, altid en salat. Men du kan også smide dem i en bowl med hummus og sprød kål, eller bruge dem som veggie-bøf i en burger. De er superalsidige.

Hvor længe kan de holde sig i køleskabet?
Jeg gemmer dem gerne 3-4 dage i en lufttæt beholder. Og nogle gange bliver de næsten bedre dagen efter – du ved, ligesom lasagne, hvor smagen og konsistensen lige får lov at sætte sig.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

5 from 3 votes
Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments