Hop til opskriften
Pasta med fisk er en lynhurtig og lækker måde at få fisk på menuen – og mad på bordet, også på en travl tirsdag. Der er mad på en halv time, og du får både fisk, grønt og pasta i én simpel ret, der smager af en portion mere :-)
Italiensk pasta med fisk á la Frederiksberg
Ideen fik jeg efter et besøg hos en italiensk restaurant på Frederiksberg. Mine forventninger var ikke så høje på forhånd – bedømt udefra – men punkt 1 er det virkelig et hyggeligt sted. Punkt 2 brugte de friske råvarer. Og punkt 3 – det kan smages! Maden smagte skønt, og den blev serveret rygende varm på varme tallerkner. Lige som det skal være.
Forresten…
Hvis du er mere til fisk med kartofler til – så tjek den pandestegte kulmule. Den er også inspireret af et restaurantbesøg, men dengang var det på det nedbrændte (men nu heldigvis genopstandne!) Svinkløv Badehotel.
Helt italiensk, helt enkelt …
Pasta med fisk er en enkel ret, som italiensk mad ofte er det – pasta, fisk, courgetter, løg og tomater – lidt fløde – plus lidt krydderier fra den italienske eller sydeuropæiske skuffe.
Når jeg laver den selv, bruger jeg økologiske courgetter og tomater. Det er nogle af de grønsager, hvor jeg virkelig synes, man både kan smage og mærke forskellen fra de konventionelle. Der er simpelthen mere gods i de økologiske.

Pasta eller bønnepasta – op til dig
For det meste synes jeg, pastaretter mangler grønsager – eller at der er for meget pasta i forhold til grønsagerne – men ikke her. Og da jeg kom hjem, rekonstruerede jeg retten med bønnepasta, så jeg får noget ekstra protein med hver mundfuld. Du kan selvfølgelig også bruge almindelig pasta, hvis du foretrækker det.
Nå, men til sagen. Fisk, grønsager, pasta og en lille smule fløde. Den kan vi lige klare, selv når vi kommer lidt sent hjem med sultne maver.
Pasta med fisk – men hvilken fisk?
Oprindeligt fik jeg retten med hvid fisk, og det klæder den rigtig godt. For eksempel sej, torsk eller såmænd rødspættefileter. Min fiskehandler foreslog kulmule, og det var også godt. Fisken skal bare være fileteret, uden ben. Siden har jeg også forsøgt med laks, og helt ærligt: Hvorfor ikk? Bare brug den fisk, du helst vil ha’. Det vigtige er, at den ikke falder helt fra hinanden (pas på med de magre fisk – de skal ikke have for længe!) – og at den egner sig til at blive dampet eller let kogt. Det gælder vist for alle de fisk, du kan få i supermarkedet. Og ellers: Spørg din fiskehandler :-)