Scan for at gå til opskrift
Pasta med fisk, tomat og squash
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 500 g fileteret fisk (fx rødspætte, sej eller torsk)
- 350 g tørret pasta
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 squash
- olivenolie at stege i
- 300 g små tomater
- 2,5 dl fløde
- ½ tsk herbes de provence
- salt og friskkværnet peber
- frisk timian eller andet grønt til pynt
Skær fiskefileterne i mundrette bidder. Hak løg i fine tern, ca. 7-8 mm på hver led. Hak squash i lige så fine tern. Hak, pres eller riv hvidløg fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Tag en stor pande, varm olien op til middelvarme, og tilsæt først løg og hvidløg. Sauter, til de er næsten klare, ikke brune. Tilsæt squash, og vend rundt til den er næsten mør. Hvis det steger tørt, tilsæt lidt vand.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Tilsæt tomaterne på panden, hæld fløde ved, og drys med herbes de provence, salt og peber. Vend forsigtigt rundt. Tilsæt lidt af pastakogevandet, hvis det steger tørt. Smag til. Sluk for panden.
3 minutter før pastaen er klar – læg fiskestykkerne ned til pastaen, så de damper med og netop bliver møre.
Dræn vandet fra pastaen – lad det løbe over i et fad, du kan servere i, så fadet bliver varmt. Lad det stå et minut. Hæld så vandet ud, og arranger pasta og fisk i bunden af fadet. Hæld grønsags-flødeblandingen over, pynt med lidt grønt – og server straks!