Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Pandestegt kulmule med kantareller og spinatSådan en skøn pandestegt kulmule er inspireret af en nordjysk sommer. I juli og august samler vi kantareller på alle vores hemmelige steder – og det bliver til ganske mange! Også flere end vi kan spise, selv om vi gør os umage.

Så resten af året ligger sommeren i min fryser – i små bokse med omhyggeligt indsamlede, rengjorte og svitsede kantareller. De er himmelske til mange ting, og derfor er jeg altid lidt på jagt efter nye variationer med kantareller. Du kan nu også sagtens bruge andre svampe.

Pandestegt kulmule med kantareller og spinatKulmule, der smager lidt af Svinkløv

Her kommer kantarellerne sammen med en fisk, der er stegt á la Svinkløv Badehotel. Der fik vi den et år med tynde, sprøde kartoffelskiver på toppen. Det er et smukt syn, og samtidig smager det virkelig, virkelig godt. Måske så godt, at du skal finde nogen at dele med?

Tilbehør til pandestegt kulmule?

I forsommeren får kulmulen selvfølgelig nye kartofler ved siden af. Og persille. Senere på året går vi lidt mere free style med kartofler eller rodfrugter i ovnen. Se fx her.

 

Gem

Gem

Opskrift på pandestegt kulmule med kantareller og spinat

Aftensmad

Rækker til: 2

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Til spinat-svampe-tilbehøret skal du bruge:

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk olivenolie (ca.)
  • 250 g kantareller - kan også være alle mulige andre svampe: Portobello i tern, champignons i skiver, østershatte - hvad du har eller kan finde
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dl hvidvin (kan erstattes med 1/2 dl tør sherry eller helt undlades)
  • 1/2 dl fløde
  • salt, peber
  • frisk citronsaft

Til selve kulmulen skal du bruge:

  • 250-300 g kulmulefilet
  • 2 spsk friskhakket kruspersille
  • 3-4 stængler basilikum
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 kartofler i tynde skiver
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Start med grøntsagerne: Rens svampene, hvis du ikke er så heldig som mig, at de ligger klar i fryseren. Pil og hak skalotteløget, skyl spinaten og dup den lidt tør i et rent viskestykke. Varm så lidt olivenolie på en pande, og sauter løgene ved mellemvarme, til de er klare. Tilsæt svampene, skru lidt op for varmen, og vend rundt, til de har afgivet det meste af deres væde. Tilsæt så evt. hvidvin eller sherry, og lad det koge noget ind.
  2. Fisken: Hak krydderurterne fint, skræl kartoflerne, og skær dem i meget fine skiver, evt. med mandolinjern. Skær fisken i passende serveringsportioner. Vi fik 4 stykker ud af vores kulmulefilet. Smør så æggeblommen på fisken (den side UDEN skindet) , drys med krydderurterne, og dæk med tynde kartoffelskiver. Tryk dem lidt fast. Krydr med salt og peber.
  3. Så er det kulmulens tur: Varm en pande op med olivenolie, og læg fisken med kartoffelskiverne nedad i olien. Jeg startede på ca. 8 (på en skala til 9) og skruede ned på 4-5 stykker. Der står den og hygger sig, til den bliver mælkehvid i kødet - og kun mangler at blive hvid i toppen. 6-8 minutter alt efter tykkelse. Vend den rundt, og lad den få lidt farve på skindsiden 1-2 minutter.
  4. Når du vender fisken: Vend spinaten i svampeblandingen, kun lige til den falder sammen. Lidt fløde på. Salt og peber. Frisk citronsaft. Server!

T

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.