Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Stegt kulmule med kantareller og spinatSådan en skøn pandestegt kulmule er inspireret af en nordjysk sommer.

Sommeren ligger nemlig i min fryser – i små bokse med omhyggeligt indsamlede, rengjorte og svitsede kantareller. De er himmelske til mange ting, og derfor er jeg altid lidt på jagt efter nye variationer med kantareller. Du kan nu også sagtens bruge andre svampe.

Men her kom kantarellerne sammen med en fisk, stegt á la Svinkløv Badehotel med tynde, sprøde kartoffelskiver på toppen. Det er et smukt syn, og samtidig smager det virkelig, virkelig godt. Måske så godt, at du skal finde nogen at dele med?

Opskrift på pandestegt kulmule med kantareller og spinat

Opskriften er til to personer.

Du skal bruge:

330 g kulmulefilet (stod vægten på hos fiskehandleren) – kan også være alle mulige andre slags god hvid fisk, gerne lidt tykke fileter)
1 æggeblomme
1 lille håndfuld hakket bredbladet persille
1 par stængler frisk basilikum, hakket
1 kartoffel, skrællet og derefter i tyndskrællede skiver
olivenolie

Dertil:
1 skalotteløg
kantareller (vel svarende til 250 g friske) – kan også være alle mulige andre svampe: Portobello i tern, champignons i skiver, østershatte – whatever
200 g friske spinat
1 dl hvidvin (kan undlades)
1/2 dl fløde
salt, peber

Frisk citron til servering.

Tilbehør i øvrigt: Kartofler eller rodfrugter som du bedst kan li’ dem. Vores kom i ovnen. Se fx her.

Og sådan gør du:

  1. Fisken: Hak krydderurter, skræl kartoflen, og skær fisken i passende serveringsportioner. Vi fik 4 stykker ud af vores kulmulefilet. Smør så æggeblommen på fisken (den side UDEN skindet) , drys med krydderurterne, og dæk med tynde kartoffelskiver. Tryk dem lidt fast. Krydr med salt og peber.
  2. Grøntsagerne: Rens svampene, hvis du ikke er så heldig som mig, at de ligger klar i fryseren. Pil og hak skalotteløget, skyl spinaten og dup den lidt tør i et rent viskestykke. Varm så lidt olivenolie på en pande, og sauter løgene ved mellemvarme, til de er klare. Tilsæt svampene, skru lidt op for varmen, og vend rundt, til de har afgivet det meste af deres væde. Tilsæt så evt. en sjat hvidvin, og lad det koge noget ind.
  3. Så er det tid for kulmulen: Varm en pande op med olivenolie, og læg fisken med kartoffelskiverne nedad i olien. Jeg startede på ca. 8 (på en skala til 9) og skruede ned på 4-5 stykker. Der står den og hygger sig, til den begynder at blive mælkehvid i kødet. 6-8 minutter alt efter tykkelse. Vend den rundt, og lad den få lidt farve på skindsiden 1-2 minutter.
  4. Imens vender du spinaten i svampeblandingen, kun lige til den  falder sammen. Lidt fløde på. Salt og peber.

Klar! Servér!

 

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.