Scan for at gå til opskrift
Pandestegt kulmule med kantareller og spinat
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til spinat-svampe-tilbehøret skal du bruge:
- 3 skalotteløg
- 2 spsk olivenolie (ca.)
- 400 g kantareller (eller andre gode svampe)
- 400 g frisk spinat
- 1 dl hvidvin (alternativ ½ dl tør sherry )
- 1 dl fløde
- salt (peber)
- ½ citron (saften, smag til)
Til kulmulen skal du bruge:
- 500 g kulmulefilet
- 3 kartofler
- 4 spsk kruspersille (hakket)
- ½ bundt basilikum
- 2 æggeblommer
- olivenolie (til stegning)
Start med grøntsagerne: Rens svampene, hvis du ikke er så heldig som mig, at de ligger klar i fryseren. Pil og hak skalotteløget, skyl spinaten og dup den lidt tør i et rent viskestykke. Varm så lidt olivenolie på en pande, og sauter løgene ved mellemvarme, til de er klare. Tilsæt svampene, skru lidt op for varmen, og vend rundt, til de har afgivet det meste af deres væde. Tilsæt så evt. hvidvin eller sherry, og lad det koge noget ind. Sluk.
Kulmulen: Hak krydderurter fint, forbered æggeblomme, skur kartoflerne, og skær dem i meget fine skiver, evt. med mandolinjern eller tyndskræller. Skær fisken i passende serveringsportioner. Pensl så æggeblomme på fisken (den side UDEN skindet) , drys med krydderurterne, og dæk med tynde kartoffelskiver. Tryk dem lidt fast. Krydr med salt og peber.
Varm en pande op med olivenolie, og læg kulmulen med kartoffelskiverne nedad i olien. Jeg startede på 8 (på en skala til 9) i ca. 1 minut og skruede ned på 4-5 stykker. Der står den og hygger sig, til den bliver mælkehvid i kødet – og kun mangler at blive hvid i toppen. 6-8 minutter i alt efter tykkelse.
Lige før du vender kulmulen: Vend spinaten i svampeblandingen, kun lige til den falder sammen. Lidt fløde på. Salt og peber. Frisk citronsaft.
Skru lidt op for kulmulen, vend den, og steg på skindsiden ca. 15 sekunder. Anret. Server!