Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Stegt mørksej med karry er en virkelig enkel og lækker ret med fisk. Karryen er ikke stærk – lidt en mellemting mellem dansk karry og indisk karry og godt med grønsager i saucen.

Du kan roligt lave en stor portion karrysauce og bare gemme det overskydende i fryseren. Så har du hurtig karrysovs til en anden god gang.

Stegt mørksej – fordi det er en god fast fisk

Mørksej med karry – kan man det? Faktisk synes jeg, hvid fisk passer rigtig godt med karry, og her anbefalede min fiskehandler, at jeg valgte mørksej. Fordi jeg ville stege den.

Og lad mig lige rose min fiskehandler lidt ekstra. Han gør nemlig et rigtig solidt stykke arbejde for at lære mig at spise bæredygtig fisk, og så er han – som fagmand – god at spørge til råds. Han spørger selvfølgelig altid, hvad jeg har tænkt mig. Men når jeg så står og væver lidt og siger noget om tilbehør, tilberedningsmetode eller andre løse ideer, så elsker han at give en rundtur i fiskemontren og fortælle mig om mulighederne.

Denne gang blev det mørksej – som er i familie med torsken, bare lidt mørkere, lidt fastere og god at stege.

Start med gourmetsaltning

Gourmetsaltning er ikke kun for gourmeter. Ganske enkelt går det ud på at lade den fileterede fisk trække med lidt salt og sukker – 2/3 salt og 1/3 sukker. Det skal ikke skylles af, og det siger noget om, at du ikke skal bruge for meget. Bare som hvis du ville give fisken salt og så med lidt sukker blandet i.

Det er en ganske enkelt og nemt trick til at holde fisken saftig – og det gør også noget godt for smagen.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Stegt mørksej med karry

Aftensmad

Rækker til: 4

Du skal bruge:

  • 500 g mørksej filet
  • salt
  • en smule sukker
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk smør

Server med:

  • Karrysovs - se link til opskrift i instruktionen
  • Ris
  • 1 syrligt æble i små tern
  • Ristede, usaltede peanuts, hakkede
  • Evt. grønt drys (fx frisk koriander)

Sådan gør du:

  1. Start med karrysovsen. Opskriften er her.

  2. Sæt ris over (knap 1 dl pr. person, afhænger af sulten).

  3. Skær fisken ud i portionsstørrelser, og drys med lidt salt og en smule sukker (2/3 salt, 1/3 sukker). Lad den hvile 5-10 minutter, før du steger den. Det hedder gourmetsaltning og er med til at holde fisken saftig – og det gør også noget godt for smagen.

  4. Varm olien op på panden (trin 6-7 ud af 9). Læg fisken på med ydersiden ned (der er ikke skind på, men fisken er mørkest på ydersiden). Kværn lidt peber over. Skru ned til ca. 5, og steg fisken i ca. 4 minutter, til den har fin stegeskorpe. Den er stadig rå i overfladen, men nu hvid i bunden.

  5. Tilsæt smør på panden, og lad det bruse op. Skru op til 6-7 igen, vend så fisken, og giv den ét minut mere.

  6. Server – fx som her: Læg ris i midten af tallerkenen og fisken ovenpå. Hæld karrysovsen rundt om, og pynt med æbletern, ristede peanuts og evt. lidt grønt drys.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Stegt mørksej med karry og ris

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.