Stegt mørksej med karry er en virkelig enkel og lækker opskrift med fisk. Karryen er ikke stærk – lidt en mellemting mellem dansk karry og indisk karry og godt med grønsager i saucen.
Du kan roligt lave en stor portion karrysauce og bare gemme det overskydende i fryseren. Så har du hurtig karrysovs til en anden god gang.
Stegt mørksej – fordi det er en god fast fisk
Mørksej med karry – kan man det? Faktisk synes jeg, hvid fisk passer rigtig godt med karry, og her anbefalede min fiskehandler, at jeg valgte mørksej. Fordi jeg ville stege den.
Og lad mig lige rose min fiskehandler lidt ekstra. Han gør nemlig et rigtig solidt stykke arbejde for at lære mig at spise bæredygtig fisk, og så er han – som fagmand – god at spørge til råds. Han spørger selvfølgelig altid, hvad jeg har tænkt mig. Men når jeg så står og væver lidt og siger noget om tilbehør, tilberedningsmetode eller andre løse ideer, så elsker han at give en rundtur i fiskemontren og fortælle mig om mulighederne.
Denne gang blev det mørksej – som er i familie med torsken, bare lidt mørkere, lidt fastere og god at stege.
Start med gourmetsaltning
Gourmetsaltning er ikke kun for gourmeter. Ganske enkelt går det ud på at lade den fileterede fisk trække med lidt salt og sukker – 2/3 salt og 1/3 sukker. Det skal ikke skylles af, og det siger noget om, at du ikke skal bruge for meget. Bare som hvis du ville give fisken salt og så med lidt sukker blandet i.
Det er en ganske enkelt og nemt trick til at holde fisken saftig – og det gør også noget godt for smagen.
Jeg lavede retten her til aften. Dog stegte jeg i den flydende margarine, og jeg brugte ikke peanuts da vi sjældent har dem i huset og slet ikke usaltede.
Der hele smagte fint. Vi har fået ris og karrysovs til fisk engang, der var bare nogle grøntsager til retten
Vh Jane
Hej Jane, tak for at skrive! Det gør mig altid glad, at opskrifterne kan bruges også i modificerede udgaver. Ofte modificerer jeg også selv, fordi jeg heller ikke lige har det, der står i opskriften – eller har noget andet, jeg gerne vil ha’ brugt. Bliv endelig ved med det :-)
Kh Bodil