
Laks i ovnen er lynhurtig aftensmad – og en nem genvej til et sundt aftenmåltid: Kun 4 ingredienser, max 20 minutters køkkenarbejde, færdig mad på lige godt 1/2 time.
Jeg synes, kunsten er at finde ingredienser, der bliver gode ved samme tilberedningstid, og det fungerer her. Bare sørg for, broccolibuketterne ikke bliver ALT for små – de må gerne have lidt bid. Æblerne bliver søde og bløde og spiller max sammen med den salte feta. Bare glæd dig.
Og du får et måltid propfuldt af sunde sager:
- Laks med bl.a. D-vitamin (især vigtigt om vinteren), Omega-3, selen (antioxidant) og protein, der mætter. Husk at tage vildlaks eller laks mærket med Ø-, MSC- eller ASC-mærket.
- Broccoli propfuld af vitaminer, antioxidanter og fibre (og en skøn farve). Husk at tage den økologiske uden sprøjtemidler.
- Æbler med masser af vitaminer, mineraler og sporstoffer, fibre og antioxidanter. Køb de danske, der er langt mindre sprøjtede end de udenlandske. Eller økologiske :-)
- Feta. Ja, okay. Protein og kalk får du, men fetaosten er der nok mest for smagens skyld.

Ovnbagt laks til 4, 6 eller 8 personer
Opskriften er til 2 personer, men hvis I er flere til bords, er ovnbagt laks stadig noget af det nemmeste: Lav den direkte på din bageplade, hvor der er bedre plads. Bare husk at bruge bagepapir stadigvæk :-)
- Til 4 personer: Hele retten på én bageplade.
- Til 6-8 personer: Laks, æbler og feta på den ene bageplade, broccoli på den anden. Du kan bage pladerne samtidig, når du bruger varmluft.
Mere tilbehør til laks?
Mens retten er i ovnen, kan du koge spaghetti til. Vend den i et par spsk olivenolie og lidt hvidløg – og en håndfuld af dine yndlingsoliven. Drys med lidt grønt, når du serverer.