Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Ovnbagt laks med æbler og feta

Laks i ovnen er lynhurtig aftensmad – og en nem genvej til et sundt aftenmåltid: Kun 4 ingredienser, max 20 minutters køkkenarbejde, færdig mad på lige godt 1/2 time.

Jeg synes, kunsten er at finde ingredienser, der bliver gode ved samme tilberedningstid, og det fungerer her. Bare sørg for, broccolibuketterne ikke bliver ALT for små – de må gerne have lidt bid. Æblerne bliver søde og bløde og spiller max sammen med den salte feta. Bare glæd dig.

Og du får et måltid propfuldt af sunde sager:

  • Laks med bl.a. D-vitamin (især vigtigt om vinteren), Omega-3, selen (antioxidant) og protein, der mætter. Husk at tage vildlaks eller laks mærket med Ø-, MSC- eller ASC-mærket.
  • Broccoli propfuld af vitaminer, antioxidanter og fibre (og en skøn farve). Husk at tage den økologiske uden sprøjtemidler.
  • Æbler med masser af vitaminer, mineraler og sporstoffer, fibre og antioxidanter. Køb de danske, der er langt mindre sprøjtede end de udenlandske. Eller økologiske :-)
  • Feta. Ja, okay. Protein og kalk får du, men fetaosten er der nok mest for smagens skyld.
Ovnbagt laks med æbler og feta

Ovnbagt laks til 4, 6 eller 8 personer

Opskriften er til 2 personer, men hvis I er flere til bords, er ovnbagt laks stadig noget af det nemmeste: Lav den direkte på din bageplade, hvor der er bedre plads. Bare husk at bruge bagepapir stadigvæk :-)

  • Til 4 personer: Hele retten på én bageplade.
  • Til 6-8 personer: Laks, æbler og feta på den ene bageplade, broccoli på den anden. Du kan bage pladerne samtidig, når du bruger varmluft.

Mere tilbehør til laks?

Mens retten er i ovnen, kan du koge spaghetti til. Vend den i et par spsk olivenolie og lidt hvidløg – og en håndfuld af dine yndlingsoliven. Drys med lidt grønt, når du serverer.

Opskrift på ovnbagt laks med æbler og feta

Aftensmad

Rækker til: 2

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 14-18 minutter

Til laksen skal du bruge:

  • 3-400 g laks i 2 portionsstykker
  • 1-2 syrlige æbler
  • 50 g feta
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Til ovnbagt broccoli skal du bruge:

  • 250 g broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Evt. yderligere tilbehør:

  • Spaghetti eller bønnepasta (ca. 75 g tørret pasta pr. person)
  • olivenolie
  • lidt frisk hvidløg
  • oliven

Sådan gør du:

  1. Start med broccolien: Skyl den og skær den i små buketter, hvor stilkene ikke er for tykke. Vend dem i olie, salt og peber.

  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  3. Beklæd en bradepande med bagepapir, og læg laksen heri – med et par cm mellem de to stykker. Krydr med salt og peber.

  4. Fordel broccolibuketterne rundt om laksen. Snit æblerne i fine både, og fordel dem over laksen. Krydr æblerne med salt og peber. Smuldr til sidst fetaosten henover.

  5. Sæt bradepanden ind i ovnen. Giv det i første omgang ca. 15 minutter, til laksen er gennemstegt, og fetaosten har taget lidt farve. Stegetiden kan variere lidt efter, hvor tyk laksen er.

  6. Kog evt. pasta, mens laksen er i ovnen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Ovnbagt laks med æbler og feta

Ovnbagt laks med æbler og feta

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.