Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Ovnbagt laks med æbler og feta - laks i ovnen

Laks i ovnen med æbler og feta

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 27 minutter

Ingredienser

Til laksen skal du bruge:
  • 4 stykker laks (portionsstykker)
  • 3 æbler (syrlige, fx Elstar)
  • 100 g feta
  • friskkværnet peber
  • salt
Til ovnbagt broccoli skal du bruge:
  • 500 g broccoli
  • 4 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • salt
Evt. yderligere tilbehør:
  • spaghetti (ca. 75 g tørret pasta pr. person)
  • olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • oliven

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med broccolien: Skyl den og skær den i små buketter, hvor stilkene ikke er for tykke. Skær stokken i små tern. Vend i olie, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Beklæd ovnens bradepande med bagepapir, og læg laksen med lidt afstand mellem stykkerne. Krydr med salt og peber.
  • Fordel broccolibuketterne rundt om laksen. Snit æblerne i fine både, og fordel dem over laksen. Krydr æblerne med salt og peber. Smuldr til sidst fetaosten henover.
  • Sæt bradepanden ind i ovnen. Giv det i første omgang 12 minutter, til laksen er gennemstegt, og fetaosten har taget lidt farve. Stegetiden kan variere lidt efter, hvor tyk laksen er.
  • Kog evt. pasta, mens laksen er i ovnen. Vend den i presset hvidløg, olivenolie og gode oliven.