Scan for at gå til opskrift
Laks i ovnen med æbler og feta
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet 27 minutter min
Til laksen skal du bruge:
- 4 stykker laks (portionsstykker)
- 3 æbler (syrlige, fx Elstar)
- 100 g feta
- friskkværnet peber
- salt
Til ovnbagt broccoli skal du bruge:
- 500 g broccoli
- 4 spsk olivenolie
- friskkværnet peber
- salt
Evt. yderligere tilbehør:
- spaghetti (ca. 75 g tørret pasta pr. person)
- olivenolie
- 1 fed hvidløg
- oliven
Start med broccolien: Skyl den og skær den i små buketter, hvor stilkene ikke er for tykke. Skær stokken i små tern. Vend i olie, salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Beklæd ovnens bradepande med bagepapir, og læg laksen med lidt afstand mellem stykkerne. Krydr med salt og peber.
Fordel broccolibuketterne rundt om laksen. Snit æblerne i fine både, og fordel dem over laksen. Krydr æblerne med salt og peber. Smuldr til sidst fetaosten henover.
Sæt bradepanden ind i ovnen. Giv det i første omgang 12 minutter, til laksen er gennemstegt, og fetaosten har taget lidt farve. Stegetiden kan variere lidt efter, hvor tyk laksen er.
Kog evt. pasta, mens laksen er i ovnen. Vend den i presset hvidløg, olivenolie og gode oliven.