Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Krydret kyllingebryst i ovn er nem og hurtig aftensmad. Prøv en skøn variant med paprika, estragon og hvidløg - og grønt tilbehør!
Kyllingefilet kan noget med estragon, estragon kan noget med paprika, og det hele kan noget med hvidløg. Så voilá, her får du samlet det hele i en opskrift på kyllingefilet i ovn. Server den varm med godt grønsagstilbehør – og brug resterne kolde til salater eller pålæg.
Hvis kyllingebryst skal smage af noget, skal det have tid til at trække. Så du kan med fordel lade det marinere fra morgenstunden til aften – eller allerede fra aftenen i forvejen. Opbevar kyllingen i køleskabet så længe.
Jeg lavede kyllingefileterne i ovnen, men du kan også vælge at tilberede på panden, i en toaster eller på grillen. Se instruktioner i opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du har grillen tændt, er det krydrede kyllingebryst også rigtig godt at grille. Du kan så vælge enten at grille det helt eller skære det i tern eller strimler, marinere det – og sætte det på spyd, når grillen er varm. Hold godt øje med, du får kyllingen gennemstegt uden at tørre kødet ud.
Jeg serverede mine ovnstegte kyllingebryster med to slags varmt grøntsagstilbehør: En blommesalsa med tomat og timian – og en grøntsagssauté med squash med rødløg. Dem kan du lave, mens kyllingen er i ovnen.
Skal der lidt mere substantielt tilbehør til, kan du lave kartoffelstakke eller rodfrugter i ovnen eller varme et godt madbrød i ovnen, mens kyllingen simrer. Det hele kan foregå ved de 180 grader – bare læg lidt tid til, hvor opskriften siger 200 grader.
Hvis du laver kyllingebrysterne på grill, kan du også varme brød ved siden af og grille grøntsager til, fx løg, svampe, asparges, squash, majskolber og aubergineskiver. Altså, ikke nødvendigvis det hele – bare det, du bedst kan li’.
For at undgå salmonellaforgiftning – og andre bakterier – skal kylling altid gennemsteges. Omvendt er overstegt kylling virkelig kedelig. Så du får lige et par tricks til at ramme den rigtige temperatur:
Du kan læse mere om fjerkræhygiejne her.
Når du alligevel har ovnen tændt, kan du lige så godt stege en stor portion kyllingebryst. Resterne kan du bruge til fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Sikken da en fantastisk smuk madblog du har dig! Meget, meget smukke madbilleder og så mange gode tips. Jeg ligger lige et link i madplanen på min egen blog til denne nemme kylling. Synes nemlig opskriften ser helt perfekt ud til de grønne bønner jeg foreslår at server med kylling. Hav en rigtig skøn weekend.
PS: Hvis jeg må låne et billede siger du bare til i dag. Ellers bliver det bare et link.
Hej Marina, man ved jo, hvornår man får en kompliment fra en, der ved, hvad hun taler om. Og det skete så i dag. Tusind tak! Og bønnerne er faktisk et super supplement til kyllingen her. Tak fordi du læser med. Kh Bodil
Det er sådan en dejlig blog du har så det er da mig der takker ? Læser ellers meget få danske madblog men din er god ❤️
Mor, far, søn 22 og søn 13 har nydt den dejlige kylling og blommesalsa + grøntsagssauté ♥️ Og mor kok fik masser af roser – som her hives videre! Tak for dejlige opskrifter – og smukke, inspirerende fotos.
Tusind tak for den søde kommentar – den varmer! Opskriften passer også rigtig godt til august og september, hvor der er masser af squash og blommer at få. Og selv tak 🙂 Kh Bodil
Som en der er lidt kræsen og nyere til at lave mere ‘avanceret’ mad, så er denne opskrift simpelthen så dejlig nem, men det smager simpelthen så fantastisk! Tusind tak for at dele denne vidunderlige opskrift!:)
-Jeg ville forresten høre, hvad din erfaring er med at bruge citron i stedet for lime? Er det noget man kan gøre eller ville det ændre helt på smagen?
Hej Madeleine, tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at opskriften kan være nyttig 😉 Du kan sagtens bruge citron i stedet for lime. Jeg ELSKER lime, men lige i denne sammenhæng gør det faktisk ikke den store forskel. Prøv det endelig. Kh Bodil
Super skøn opskrift❤️
Hej Birthe, dejligt du kan bruge opskriften! Og tak for at skrive!
Kh Bodil