Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Græsk kartoffelfad er en supernem vegetarret, der smager af sol og græsk sommer. Hvis du elsker græske kartofler, men gerne vil ha' lidt mere protein og smag i din aftensmad, så er det noget for dig.
Jeg serverer retten i et fad, men egentlig er det plademad: En nem vegetarret lavet på bagepladen i ovnen. (Det lyder mere smart på engelsk, hvor man siger sheet pan dinner …)
Og opskriften på kartoffelfad er en af dem, der ikke kræver den store indsats eller tankevirksomhed: Hak nogle grønsager, krydr dem godt og lad dem hygge sig i ovnen. Server med lidt friske tomater, persille og måske lidt feta. Bum.
I praksis kommer det lidt i etaper:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis det er sæson for fantastiske nye kartofler, vil jeg ikke smide dem i ovnen. I stedet kan du koge dem nænsomt, krydre de øvrige ingredienser lidt mindre spicy og vende det hele med masser af friske krydderurter som dild, purløg og persille. Lidt ekstra olivenolie og citron, så skulle den være hjemme.
Jeg laver den enkle græske ret på to plader i ovnen – en med kartoflerne, og en med alt det andet. Så alt i alt får du en skøn vegetarret med:
Det hele er rigtig godt krydret med en hjemmelavet græsk krydderiblanding. Du kan også bruge en anden god middelhavsblanding.
Hvis du vil tippe retten lidt mere i retning af en græsk salat med kartofler, så tilsæt også agurk og evt. rød eller grøn peber sammen med de friske tomater.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)