Græsk kartoffelfad – vegetarret med kartofler

Græsk kartoffelfad er en supernem vegetarret, der smager af sol og græsk sommer. Hvis du elsker græske kartofler, men gerne vil ha' lidt mere protein og smag i din aftensmad, så er det noget for dig.

Plademad: Nem vegetarisk aftensmad

Jeg serverer retten i et fad, men egentlig er det plademad: En nem vegetarret lavet på bagepladen i ovnen.

Og opskriften på kartoffelfad er en af dem, der ikke kræver den store indsats eller tankevirksomhed: Hak nogle grønsager, krydr dem godt og lad dem hygge sig i ovnen. Server med lidt friske tomater, persille og måske lidt feta. Bum.

I praksis kommer det lidt i etaper:

  • Kartoflerne først. De skal have længst tid i ovnen.
  • Imens gør du auberginerne klar og sætter dem ind også.
  • Og til sidst vender du løg og oliven i sammen med butter beans.
Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler

Græsk kartoffelfad

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 50 minutter
Giv de første stjerner!
Græsk kartoffelfad er en slags græske kartofler med ekstra grønsager og ekstra protein. Server med en dip, og lykken er gjort.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til kartofler og grønsager skal du bruge:

  • 700 g kartofler (med skræl)
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk middelhavskrydderi (købt eller hjemmelavet)
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg (stort)
  • 1 dåse butterbeans (drænede, ca. 230 g)
  • 100 g sorte oliven
  • Evt. salt og peber (hvis det ikke er i din krydderiblanding)

Til servering:

  • 100 g små tomater i halve
  • 100 g feta (evt.)
  • 1 bundt bredbladet persille (eller mynte)
  • ½ citron (i både)

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  • Skur kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem rundt med 2 spsk olivenolie og 1 spsk krydderiblanding. Fordel på et stykke bagepapir på en plade, og sæt i ovnen. Giv dem 30 minutter – imens:
    Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler
  • Skær aubergine i grove tern (2*2 cm), og vend dem med 2 spsk olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel på bagepapir på en plade, og sæt også dem i ovnen. De skal have 15 minutter til en start.
  • Skær løg i brede både. Vend løgbåde, de drænede butter beans og oliven med 2 spsk olivenolie og 1 spsk græsk krydderi. Når auberginerne har fået ca. 15 minutter, vend løgblandingen sammen med dem, og bag videre i 12-15 minutter. Vend evt. lidt rundt undervejs.
    Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler
  • Når både kartofler og grønsagsblanding er færdig – vend dem let sammen i et stort fad. Pynt med små tomater i halve, frisk persille eller mynte, og smuldr evt. lidt feta over.
  • Server evt. med valgfri dip.

Muttis tips

Server fx kartoffelfadet med enten fetacreme eller tzatziki.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Lav kartoffelfadet med nye kartofler

Hvis det er sæson for fantastiske nye kartofler, vil jeg ikke smide dem i ovnen. I stedet kan du koge dem nænsomt, krydre de øvrige ingredienser lidt mindre spicy og vende det hele med masser af friske krydderurter som dild, purløg og persille. Lidt ekstra olivenolie og citron, så skulle den være hjemme.

Græsk kartoffelfad – mere end kartofler

Jeg laver den enkle græske ret på to plader i ovnen – en med kartoflerne, og en med alt det andet. Så alt i alt får du en skøn vegetarret med:

  • Kartofler
  • Auberginer
  • Løg
  • Oliven
  • Butterbeans
  • Og oliven.

Det hele er rigtig godt krydret med en hjemmelavet græsk krydderiblanding. Du kan også bruge en anden god middelhavsblanding.

Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: