Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler

Græsk kartoffelfad

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til kartofler og grønsager skal du bruge:
  • 700 g kartofler (med skræl)
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk middelhavskrydderi (købt eller hjemmelavet)
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg (stort)
  • 1 dåse butterbeans (drænede, ca. 230 g)
  • 100 g sorte oliven
  • salt og peber (hvis det ikke er i din krydderiblanding)
Til servering:
  • 100 g cherrytomater (i halve)
  • 100 g feta (evt.)
  • 1 bundt bredbladet persille (eller mynte)
  • ½ citron (i både)

Kokkens noter

Server fx kartoffelfadet med enten fetacreme eller tzatziki.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  • Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler
    Skur kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem rundt med 2 spsk olivenolie og 1 spsk krydderiblanding. Fordel på et stykke bagepapir på en plade, og sæt i ovnen. Giv dem 30 minutter – imens:
  • Skær aubergine i grove tern (2*2 cm), og vend dem med 2 spsk olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel på bagepapir på en plade, og sæt også dem i ovnen. De skal have 15 minutter til en start.
  • Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler
    Skær løg i brede både. Vend løgbåde, de drænede butter beans og oliven med 2 spsk olivenolie og 1 spsk græsk krydderi. Når auberginerne har fået ca. 15 minutter, vend løgblandingen sammen med dem, og bag videre i 12-15 minutter. Vend evt. lidt rundt undervejs.
  • Når både kartofler og grønsagsblanding er færdig – vend dem let sammen i et stort fad. Pynt med små tomater i halve, frisk persille eller mynte, og smuldr evt. lidt feta over.
  • Server evt. med valgfri dip.