Scan for at gå til opskrift
Græsk kartoffelfad
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til kartofler og grønsager skal du bruge:
- 700 g kartofler (med skræl)
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk middelhavskrydderi (købt eller hjemmelavet)
- 1 aubergine
- 1 fed hvidløg
- 1 rødløg (stort)
- 1 dåse butterbeans (drænede, ca. 230 g)
- 100 g sorte oliven
- salt og peber (hvis det ikke er i din krydderiblanding)
Til servering:
- 100 g cherrytomater (i halve)
- 100 g feta (evt.)
- 1 bundt bredbladet persille (eller mynte)
- ½ citron (i både)
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
-
Skur kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem rundt med 2 spsk olivenolie og 1 spsk krydderiblanding. Fordel på et stykke bagepapir på en plade, og sæt i ovnen. Giv dem 30 minutter – imens:
Skær aubergine i grove tern (2*2 cm), og vend dem med 2 spsk olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel på bagepapir på en plade, og sæt også dem i ovnen. De skal have 15 minutter til en start.
-
Skær løg i brede både. Vend løgbåde, de drænede butter beans og oliven med 2 spsk olivenolie og 1 spsk græsk krydderi. Når auberginerne har fået ca. 15 minutter, vend løgblandingen sammen med dem, og bag videre i 12-15 minutter. Vend evt. lidt rundt undervejs.
Når både kartofler og grønsagsblanding er færdig – vend dem let sammen i et stort fad. Pynt med små tomater i halve, frisk persille eller mynte, og smuldr evt. lidt feta over.
Server evt. med valgfri dip.