
Honninghjerter har stået på min julebageliste altid. Altid. Bløde honninghjerter smager virkelig af jul – og vi elsker at lege med kulørt glasur.
Honninghjerter har desuden den fordel, at de stadig smager godt i februar. Eller marts. Bare dyp i lidt te eller kaffe. Mmm.
(Savner du opskriften på brosten, der plejer at være her – så finder du dem lige her. De har nemlig fået deres egen side).
SKAL man være i god tid med honninghjerter?
Hvis det skal være helt rigtigt, skal du være i god tid – som i rigtig god tid. Lave fordej en måned i forvejen. Men altså, det her har fungeret for mig i årtier: Du kan lave dej om morgenen, bage sidst på dagen og pynte inden sengetid. Honninghjerterne bliver bare først bløde, når de har ligget i køleskabet, helst nogle dage.
Så den nogenlunde hurtige version lyder sådan her:
Dag 1: Lav dejen. Lad den hvile køligt til dagen efter.
Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet et par timer før, du vil bage. Bag honninghjerterne.
Dag 3-6: Lad dine honningherter ligge i køleskabet i en skål med et fugtigt klæde over. Så bliver de skønne og bløde.
Dag 6/7: Giv honninghjerterne chokoladeovertræk – og pynt dem med konditorglasur.
Opskriften er selvfølgelig min mors.

Hvor pokker forsvandt opskriften på brosten hen? Du har pillet alt det ud af opskriften der handler om brosten😖
Undskyld, undskyld, Jannie :-) Brosten får deres egen side, men in short: Du bruger bare samme dej, laver kugler som 2-kroner, bager dem 13-15 minutter. Lad dem ligge køligt med et fugtigt viskestykke over i nogle dage. Dyp dem i en god tyk romglasur. Og haps! Mine yndlingsjulesmåkager, så bare rolig – de kommer igen!
Glædelig december!
Kh Bodil
Taaaaak. Også ynglings herhjemme og til børnene lave vi bare modellen med almindelig glasur eller med chokolade, då er vi frie for at de levner 3/4 honninghjerter fordi de er mætte😍
Pyha, julen er reddet … Og ja, du har helt ret. Et helt honninghjerte kan være rigeligt! Og brosten må man jo spise mange af ;-) Kh Bodil