Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Honninghjerter opskrift

Honninghjerter har stået på min julebageliste altid. Altid. Bløde honninghjerter smager virkelig af jul – og vi elsker at lege med kulørt glasur.

Honninghjerter har desuden den fordel, at de stadig smager godt i februar. Eller marts. Bare dyp i lidt te eller kaffe. Mmm.

(Savner du opskriften på brosten, der plejer at være her – så tjek kommentaren forneden under opskriften. Brosten får snart sin egen side – bare rolig.)

SKAL man være i god tid med honninghjerter?

Hvis det skal være helt rigtigt, skal du være i god tid – som i rigtig god tid. Lave fordej en måned i forvejen. Men altså, det her har fungeret for mig i årtier: Du kan lave dej om morgenen, bage sidst på dagen og pynte inden sengetid. Honninghjerterne bliver bare først bløde, når de har ligget i køleskabet, helst nogle dage.

Så den nogenlunde hurtige version lyder sådan her:

Dag 1: Lav dejen. Lad den hvile køligt til dagen efter.

Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet et par timer før, du vil bage. Bag honninghjerterne.

Dag 3-6: Lad dine honningherter ligge i køleskabet i en skål med et fugtigt klæde over. Så bliver de skønne og bløde.

Dag 6/7: Giv honninghjerterne chokoladeovertræk – og pynt dem med konditorglasur.

Opskriften er selvfølgelig min mors.

Gem

Opskrift på honninghjerter

Desserter og kager

Forberedelse: 15 minutter + hviledag

Tilberedning: 15-20 minutter + hviletid

Du skal bruge:

  • 150 g sirup/honning
  • 150 g farin
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 500 g mel
  • 1 tsk std nelliker
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • reven skal af to citroner
  • 1 dl orangemarmelade

Overtræk og pynt til honninghjerterne:

  • En god mørk chokolade, fx Valhrona
  • 2 æggehvider
  • flormelis
  • et par dråber citronsaft eller eddike

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Smelt sirup, farin og smør i en god stor gryde ved lav varme. Rør rundt undervejs. Tag gryden af varmen og rør de øvrige ingredienser i. Lad dejen stå køligt, helst nogle timer (og gerne til i morgen eller i overmorgen …)

  2. Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet en time eller to, før du vil bage.

  3. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, og skær hjerter  ud i den størrelse, du synes. Brug fx en papirskabelon eller en metalform. Bemærk, at hjerterne hæver, når de bliver bagt.

  4. Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 160° i 15-18 minutter. Måske lidt længere – prøv forsigtigt at sætte en finger midt på et hjerte, inden du tager dem ud. Hvis dejen er blød, giv dem lidt længere. Honninghjerterne skal blive lidt mørkere i kanten, men endelig ikke FOR mørke.

  5. Lad nu honninghjerterne  hvile nogle dage i køleskabet med et fugtigt viskestykke over. Så bliver de bløde og lækre.

Pynt honninghjerterne

  1. Overtræk honninghjerterne med god, mørk chokolade.

  2. Pisk konditorglasur: Pisk hviderne med flormelis, og bliv ved med at tilsætte flormelis, til glasuren kan ‘stå selv’ – altså holde faconen, når du tager piskerisene op. Tilsæt så et par dråber citronsaft eller eddike – så bliver glasuren blank, når den tørrer. Du kan også tilsætte frugtfarve.

  3. Pynt honninghjerterne. Du kan enten lave kræmmerhuse af madpapir eller bruge fryseposer. I begge tilfælde: Klip kun et fint lille hul, så du kan tegne med glasuren.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Honninghjerter til jul – uden fordej, men med glasur

  1. Hvor pokker forsvandt opskriften på brosten hen? Du har pillet alt det ud af opskriften der handler om brosten😖

    1. Undskyld, undskyld, Jannie :-) Brosten får deres egen side, men in short: Du bruger bare samme dej, laver kugler som 2-kroner, bager dem 13-15 minutter. Lad dem ligge køligt med et fugtigt viskestykke over i nogle dage. Dyp dem i en god tyk romglasur. Og haps! Mine yndlingsjulesmåkager, så bare rolig – de kommer igen!
      Glædelig december!
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.