Go Back
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Honninghjerter uden fordej

Honninghjerter uden fordej

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 4 days
Samlet 4 days 1 time

Ingredienser

  • 150 g sirup (eller honning)
  • 150 g farin
  • 100 g smør
  • 2 citroner (økologiske - skallen)
  • 1 dl orangemarmelade (evt. hjemmelavet)
  • 2 æg
  • 500 g mel
  • 1 tsk std nelliker
  • 1 tsk hjortetaksalt
Til overtræk:
  • 300 g god mørk chokolade
Konditorglasur til honninghjerterne:
  • 2 æggehvide (hvis du kun vil bruge hvid glasur, kan du nøjes med én + ca. 200 g flormelis)
  • ca. 400 g flormelis
  • et par dråber citronsaft eller lys eddike

Dine egne noter

Tilberedning

Dag 1:
  • Smelt sirup, farin og smør i en god stor gryde ved lav varme. Rør rundt undervejs. Riv citronskal imens.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt citronskal og orangemarmelade. Rør så æg, nelliker, hjortetaksalt og halvdelen af melet i. Når dejen er jævn, tilsæt resten af melet, og rør dejen jævn igen. Lad dejen stå køligt, helst nogle timer (og gerne flere dage …)
Dag 2:
  • Tag dejen ind på køkkenbordet en time eller to, før du vil bage.
  • Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, og skær hjerter ud i den størrelse, du synes. Brug fx en papirskabelon eller en metalform. Bemærk, at hjerterne hæver og bliver tykkere, når de bliver bagt.
    Tip: Du kan bruge rester af dejen til honningkagebrosten.
  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Læg honninghjerterne på bagepapir, og bag dem i ca. 15 minutter. Måske lidt længere – prøv forsigtigt at sætte en finger midt på et hjerte, inden du tager dem ud. Hvis dejen er blød, giv dem lidt længere. Honninghjerterne skal blive lidt mørkere i kanten, men endelig ikke FOR mørke.
  • Lad nu honninghjerterne hvile nogle dage i køleskabet med et fugtigt viskestykke over. Eller i en kold baggang. Så bliver de bløde og lækre.
Pynt honninghjerterne
  • Overtræk honninghjerterne med god, mørk chokolade.
  • Pisk konditorglasur: Pisk hviderne grundigt og længe med flormelis, og bliv ved med at tilsætte flormelis, til glasuren kan ‘stå selv’ – altså holde faconen, når du tager piskerisene op. Tilsæt så et par dråber citronsaft eller eddike – så bliver glasuren blank, når den tørrer. Du kan også tilsætte pastafarve.
  • Pynt honninghjerterne. Du kan enten lave kræmmerhuse af madpapir eller bruge fryseposer. I begge tilfælde: Klip kun et fint lille hul, så du kan tegne med glasuren. Stilfulde eller mere personlige - op til dig!