Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Honningkage brosten med romglasur

Honningkage brosten er ikke ligefrem den mest berømte julesmåkage, men hvis du spørger mig – og ganske mange i min familie – så er det den bedste. Den allerbedste. Den bager vi hvert år og ofte faktisk flere gange.

Opskriften her er uden fordej, så du kan lave dejen og bage den samme dag (eller dagen efter). Du kan imidlertid også bage brosten af den dej, jeg bruger til honningkagesnitter, hvis du sværger til honningkager med fordej.

Honningskage brosten med romglasur

Romglasur gør underværker!

Hvis du kender smagen af honninghjerter, kender du også smagen af brosten. Og så alligevel ikke. For ud over at sådan en honninghjertesmag er indbegrebet af jul i én småkage – så er romglasur den ultimative prik over i’et. Vi kæmper altid med at ramme lige præcis det punkt, hvor glasuren er så tyk, så den bliver glat, når den størkner – og samtidig tyk nok til, at man får masser af romglasur med hver eneste bid af en brosten.

De små honningkager skal være bløde – som honninghjerter

For øvrigt, du skal ikke være bange for, at brosten er hverken tunge eller hårde. De skal behandles som honninghjerter, altså ligge i køleskabet eller et andet køligt sted nogle dage, når de er nybagte – og så bliver de bløde og lækre.

Nu prøver jeg med en opskrift på en god stor portion brosten, så mon ikke den holder.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Honningkage brosten med romglasur

Desserter og kager

Rækker til: 100 stk.

Forberedelse: 15 minutter + hviletid

Tilberedning: 12-15 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 150 g sirup/honning

  • 150 g farin

  • 100 g smør

  • 1,5 dl orangemarmelade

  • fintrevet skal af to citroner

  • 1,5 tsk stødt nelliker

  • 1,5 tsk hjortetaksalt

  • 2 æg

  • 500 g mel

Til romglasuren skal du bruge:

  • Mørk rom

  • Flormelis

Sådan laver du dejen:

  1. Smelt sirup/honning, farin, smør og marmelade ved svag varme. Tag det af varmen, og lad det køle af 5-10 minutter. Tilsæt så citronskal, nelliker, hjortetaksalt, æg og halvdelen af melet. Rør, til dejen er jævn. Rør så det sidste mel i – igen til dejen er jævn.

  2. Sæt dejen køligt nogle timer eller døgn, som det passer bedst.

  3. Tag dejen ud på køkkenbordet, og rul den i lange pølser. Skær dem i stykker , så du kan trille kugler på størrelse med en 2-krone – ca. 10 g pr. stk. Sæt dem på bagepapir, og gør plads til, de flyder lidt ud.

  4. Bag dem ved 160 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.

  5. Læg dem i en skål eller et fad med et fugtigt viskestykke over, og sæt dem køligt 3-5 dage, til de er blevet bløde.

Sådan glaserer du dine brosten:

  1. Rør rom og flormelis sammen til en god tyk glasur. Dyp brostenene i glasuren – bare med toppen. Sæt dem på bagepapir eller en bagerist, så glasuren kan størkne.

  2. Opbevar brostenene i en kagedåse. Læg smørrebrødspapir mellem lagene, så de ikke klæber sammen.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Honningskage brosten med romglasur

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Honningkage brosten med romglasur – mine yndlings!

  1. Denne opskrift kunne jeg tænke mig at afprøve :-)
    Men jeg er lidt forvirret: i indledningen skriver du noget om fordej, og at man skal i gang en måned før. Men i selve opskriften står der da ikke noget om, hvordan denne fordej så laves eller bruges.
    Vh Petra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.