Scan for at gå til opskrift
Honningkage brosten med romglasur
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Køletid 3 days d 3 timer t
Samlet 3 days d 3 timer t 42 minutter min
Til dejen skal du bruge:
- 150 g honning (eller sirup)
- 150 g farin
- 100 g smør
- 1,5 dl orangemarmelade
- 2 citroner (skallen)
- 1,5 tsk stødt nelliker
- 1,5 tsk hjortetaksalt
- 2 æg
- 500 g mel
Til romglasuren skal du bruge:
Smelt honning, farin, smør og marmelade ved svag varme.
Tag det af varmen, og lad det køle af 5-10 minutter. Tilsæt så citronskal, nelliker, hjortetaksalt, æg og halvdelen af melet. Rør, til dejen er jævn. Rør så det sidste mel i – igen til dejen er jævn.
Sæt dejen køligt nogle timer eller døgn, som det passer bedst.
Tag dejen ud på køkkenbordet, og rul den i lange pølser. Skær dem i stykker , så du kan trille kugler på størrelse med en 2-krone – ca. 10 g pr. stk. Sæt dem på bagepapir, og gør plads til, de flyder lidt ud.
Bag dem ved 160 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
Læg dem i en skål eller et fad med et fugtigt viskestykke over, og sæt dem køligt 3-5 dage, til de er blevet bløde.
Sådan glaserer du dine brosten:
Rør rom og flormelis sammen til en god tyk glasur. Dyp brostenene i glasuren – bare med toppen. Sæt dem på bagepapir eller en bagerist, så glasuren kan størkne.
Opbevar brostenene i en kagedåse. Læg smørrebrødspapir mellem lagene, så de ikke klæber sammen.