Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vil du lave pitabrød med fyld, kan du nemt bage pitabrødene selv - og de er langt bedre, end dem, du kan købe. Bløde, fugtige og luftige. Og nemme at fylde.
Her får du en opskrift, der både kan give dig hurtige pitabrød - og de langsomme, koldhævede pitabrød.
Jeg bager for det meste mine pitabrød koldhævede, både fordi jeg synes, de bliver lidt bedre (mindre gær og mere tid giver altid et bedre brød) – og fordi det kan være praktisk. Jeg laver dejen klar om aftenen og sætter den i køleskabet, så jeg hurtigt kan lave pitabrød dagen efter.
Men du kan sagtens lave pitabrød samme dag. Dejen skal så blot have lidt mere gær og en lun hævning. Jeg vil foreslå:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Når jeg bager pitabrød, er det næsten altid fordi, der står falafel på menuen. Men du kan selvfølgelig fylde alt muligt andet godt i dem. Jeg vil foreslå, du tænker 3 elementer ind:
Alternativt kan du sagtens fylde pitabrødene med en rest gryderet og toppe op med frisk spidskål eller andet grønt.
Dejen kan sagtens bære lidt fuldkorn, uden du får tørre eller triste pitabrød. Jeg bruger groft grahamsmel, og så skal der ikke så meget til for at give lidt mere bid i brødene.
Men hvis du foretrækker helt hvide pitabrød, kan du sagtens udskifte grahamsmelet med almindelig valset hvede.
Og så dog, ikke helt almindelig valset hvede. For det allervigtigste er faktisk, at du bruger hvedemel med højt proteinindhold. Mindst 11 g protein pr. 100 g og gerne mere. Protein bliver til gluten i dejen, og det er det, der giver det elastiske brød i sidste ende. Altså: Et pitabrød, der kan åbnes og fyldes uden at knække.
Ja, du kan sagtens fryse brødene. De holder fint i 3-6 måneder ved -18 grader. Men. Når du varmer dem op igen, skal du være varsom, hvis de stadig skal være bløde og medgørlige. Lad dem tø op ved stuetemperatur, og lun dem i mikroovnen – ikke i ovnen eller på brødristeren. Læg brødene i et fugtigt, lunt viskestykke, når du serverer dem. Så tørrer de ikke ud.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)