Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vegetarfrikadeller er et kæmpe hit hos mig. Et vegetarisk måltid, der mætter på den virkelig rare måde, og med grønsager og protein fra bønner eller kikærter, suppleret med fx ost og krydderier. Så er der alle muligheder for at hente smage fra hele verden.

Vegetarfrikadeller med masser af smag

Mange tænker, at det jo er kødet, der får en frikadelle til at smage af noget. Men det er altså ikke spor svært at få både den mættende umami og alle mulige andre gode smage i en vegetarfrikadelle:

  • Soya. Fermentering er et rigtig godt umami-trick, og soya er nemt! Salt og umami i ét.
  • Bagte grønsager. Det koncentrerer smagen, og gør vegetarfrikadellerne mindre vandede. Et trick jeg fx bruger i mine auberginefrikadeller.
  • Ost. Det simple trick – og det kan være alle typer ost: Feta, parmesan, cheddar, halloumi osv.
  • Hvidløg.
  • Tomatkoncentrat eller soltørrede tomater.
  • Krydderier!

Tilbehør til vegetarfrikadeller

Som tilbehør serverer jeg det samme, som de fleste andre sikkert ville vælge til ikke-vegetariske frikadeller: Lidt kulhydrat i form af brød, ris, pasta eller kartofler. Noget grønt i form af en salat eller tilberedte grønsager på den ene eller den anden måde. Og en dip, spread eller sauce.

Når det skal gå hurtigt, går det også rigtig fint med et stykke rugbrød!

Protein og mæthed

Hvis du er vegetar eller gerne vil spise vegetarisk nogle dage, kender du sikkert problematikken med, at du nogle gange ganske vist får et vegetarisk måltid – men du bliver ikke mæt ret længe. Der er simpelthen for lidt protein i. Derfor overvejer jeg altid mine proteinkilder. Det kan være plantebaserede som bønner, kikærter og quinoa – eller animalske som æg og ost.