Du kan lave dejen i hånden eller på maskine. Start med at opløse gær og sukker i vandet. Tilsæt grahamsmel, og rør det godt ud. Tilsæt så hvedemelet.
På maskine: Tilsæt saltet til sidst, og rør dejen i 8-10 minutter, til den er glat og slipper skålens kanter. Lad den starte hævningen på køkkenbordet 1-2 timer.
I hånden: Bland dejen, til den er samlet. Lad dejen hvile en halv time. Fold så dejen 4-5 gange med en halv times mellemrum. Se teknikken i videoen nedenfor (det er en anden dej, men princippet er det samme). Lad dejen hvile en halv time efter sidste foldning.
Skrab dejen over i en beholder med låg, og sæt den på køl til i morgen.
Så skal der bages:
Tag dejen ud på et meldrysset bord.
Del den op i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, læg dem på et meldrysset stykke bagepapir, og dæk dem med et fugtigt viskestykke. Lad dem hvile 30 minutter.
Tænd ovnen på 270 grader varmluft, og sæt to plader ind, så de også bliver varme.
Når bollerne er hævet: Rul pitabrødene ud med en kagerulle.
Pitabrødene skal være ca. 15 cm i diameter. Læg dem på bagepapir, 3 på hvert stykke, og træk bagepapiret over på den brandvarme plade. Bag brødene 3-4 minutter. De skal puste sig op, men ikke blive brune (så bliver de også tørre). Fortsæt, til alle pitabrødene er bagt.
Bag kun på én plade ad gangen. Skift mellem de to plader, og lad den ‘ledige’ plade varme med, når den ikke bliver brugt. Så bruger du hele tiden en brandvarm plade til dine pitabrød.
Pitabrødene ser flotte ud, når de har pustet sig op. Men de holder sig bedre uden at tørre ud, hvis du stabler dem og lægger et viskestykke over.