
Muhammara er en syrisk peberfrugtdip med grillede – eller ovnbagte – peberfrugter og valnødder. Men ikke hvilken som helst peberfrugtdip! Den er spækket med alskens salte, søde, syrlige lidt røgede smage og herligt krydret.
Modsat andre typer peberfrugtsauce og -cremer synes jeg, den har en skøn spicy syrlighed. En virkelig intens dip, som du kan bruge på lige fod med andre krydrede dips.
Peberfrugtdip på den intense måde
Du kan godt sige, at muhammara er i familie med spansk romesco sauce – men alligevel ikke. Faktisk har jeg aldrig været den store fan af romesco, så jeg var også ret skeptisk, da jeg fik serveret muhammara til min søsters fødselsdag. For jeg troede, det var de bagte peberfrugter, jeg ikke var så vild med.
Men! Når de bliver tryllet om til syrisk muhammara (og den var helt autentisk, leveret af ShammFood), så er de helt uimodståelige. Kombinationen af det spicy med lidt sødligt, intenst og syrligt, det slår alt, jeg har prøvet før i den genre.

Muhammara til mezze – eller …
Vi fik muhammara som en del af en større mezze, men du kan også bruge den til fx:
- En dip sammen med lune pitabrød
- En spread i sandwich, wrap, spinatvaffel eller burger
- Lækkert tilbehør til grillmad
Jeg har prøvet denne dip og må sige at den er fuldstændig forrygende! Den rummer mange smage, der supplerer hinanden uden at overdøve.
Jeg har brugt den både som tilbehør til kød og grøntsager, og som en slags pesto på en omgang squashnudler, jeg havde stegt i olie og salt.
Dippen passer i øvrigt rigtig godt sammen med grønne ærter der, med sin sødme og fedme, giver modspil til dippens syrlighed og styrke.
Hej Christina,
tusind tak for din kommentar – med gode forslag. Det er lige den slags kommentarer, der gør hele arbejdet med bloggen værd at lave. Så dejligt, tak. Kh Bodil