Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Muhammara spicy bagt peberfrugtdip

Muhammara er en syrisk peberfrugtdip med grillede – eller ovnbagte – peberfrugter og valnødder. Men ikke hvilken som helst peberfrugtdip! Den er spækket med alskens salte, søde, syrlige lidt røgede smage og herligt krydret.

Modsat andre typer peberfrugtsauce og -cremer synes jeg, den har en skøn spicy syrlighed. En virkelig intens dip, som du kan bruge på lige fod med andre krydrede dips.

Peberfrugtdip på den intense måde

Du kan godt sige, at muhammara er i familie med spansk romesco sauce – men alligevel ikke. Faktisk har jeg aldrig været den store fan af romesco, så jeg var også ret skeptisk, da jeg fik serveret muhammara til min søsters fødselsdag. For jeg troede, det var de bagte peberfrugter, jeg ikke var så vild med.

Men! Når de bliver tryllet om til syrisk muhammara (og den var helt autentisk, leveret af ShammFood), så er de helt uimodståelige. Kombinationen af det spicy med lidt sødligt, intenst og syrligt, det slår alt, jeg har prøvet før i den genre.

Muhammara spicy bagt peberfrugtdip

Muhammara til mezze – eller …

Vi fik muhammara som en del af en større mezze, men du kan også bruge den til fx:

En dip sammen med lune pitabrød

En spread i sandwich eller burger

Lækkert tilbehør til grillmad

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Muhammara - spicy peberfrugt dip

Aftensmad, Forretter, Snacks og dips

Du skal bruge:

  • 75 g valnødder
  • 3 røde peberfrugter
  • 50 g frisk brødkrumme
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 1,5 spsk granatæblesirup
  • 3 spsk tomatkoncentrat (fx fra tube)
  • 1 spsk tahin
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk Aleppo peber (fx Pul Biber chiliflager fra Mill & Mortar)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 140 grader varmluft, og rist valnødderne i ovnen 10 minutter. Tag dem ud og skru op til 200 grader.

  2. Når ovnen er helt varm: Læg peberfrugterne ind på et stykke bagepapir, og bag dem 30-35 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Skindet skal blive delvist sort.

  3. Tag peberfrugterne ud, læg dem i en skål, og luk skålen med plastfilm. Lad dem køle lidt af, så du kan håndtere dem. Fjern så skindet med en urtekniv, og kasser det sammen med stok og kerner.

  4. Put peberfrugt, brødkrummer, citronsaft, sirup, tomatkoncentrat, tahin, spidskommen, chiliflager, salt og presset hvidløg i en blender, og kør kort, til du har en grov dip. Tilsæt de ristede valnødder og olien, og kør til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med salt og eventuelt ekstra granatæblesirup. Smagen skal være ganske intens.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

  • Lidt nørderi om muhammara

  • Ordet muhammara stammerer fra det arabiske ord ahmar, der betyder rød. Og rød, det er den!
  • Det udtales med tryk på anden stavelse. Prøv at sige Muhammed og bare skift de sidste stavelser – så er du sikkert på rette spor.
  • Retten stammer oprindeligt fra Aleppo. Derfor bruger opskriften også aleppo peber. Mill & Mortar skriver om deres: Den røde chili tørres og frøene fjernes før den knuses til de flotte røde flager. Pul Biber hører til de mildere sorter chili med kun 5-10.000 scoville.

Muhammara spicy bagt peberfrugtdip

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Muhammara – spicy syrisk peberfrugt dip

  1. Jeg har prøvet denne dip og må sige at den er fuldstændig forrygende! Den rummer mange smage, der supplerer hinanden uden at overdøve.

    Jeg har brugt den både som tilbehør til kød og grøntsager, og som en slags pesto på en omgang squashnudler, jeg havde stegt i olie og salt.

    Dippen passer i øvrigt rigtig godt sammen med grønne ærter der, med sin sødme og fedme, giver modspil til dippens syrlighed og styrke.

    1. Hej Christina,
      tusind tak for din kommentar – med gode forslag. Det er lige den slags kommentarer, der gør hele arbejdet med bloggen værd at lave. Så dejligt, tak. Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.