Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Granatæblesirup er en smuk, dybrød sirup, du nemt kan lave selv. Smagen er intens, og siruppen giver en herlig twist til både det søde og det salte køkken. Og drinks!

Simpel sirup opskrift

Granatæblesaft, sukker og tid. Det er stort set opskriften på granatæblesirup, og du kan lave den på bare en halv times tid.

Min tommelfingerregel siger 1 spsk sukker pr. dl saft, og derfor opgiver jeg mål i dl og spsk. De fleste granatæbler rummer omkring 1 dl saft, men jeg fik fat i nogle store nogen, hvor der kun skulle 3 granatæbler til 4 dl saft. Så det kan være en god idé at måle af.

Når saften er kogt ind, bliver der lige godt en deciliter granatæblesirup.

Hvad kan du bruge granatæblesirup til?

Granatæblesirup er en lækker, intens smagsgiver både i det søde og det salte køkken:

  • Til is, pandekager, desserter og kager, fx med marengs og bærflødeskum
  • Salater – lidt som du bruger en balsamico glace eller som ingrediens i dressingen. Fx til denne her
  • Drinks. Hvad med en tequila sunrise med granatæblesirup i stedet for grenadine?
  • Ovenpå din morgenmad – grød eller yoghurt, for eksempel.
  • Og så er det en uundværlig ingrediens i muhammara – den syriske dip med bagt peberfrugt og valnødder.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Granatæblesirup

Desserter og kager, Drikke

Rækker til: 1 dl

Forberedelse: 30 minutter

Du skal bruge:

  • 4 dl granatæblesaft (3-4 granatæbler)

  • 4 spsk sukker

Sådan gør du:

  1. Halver granatæblerne, og pres saften ud med en citruspresser. Hæld den op i en bred gryde, og bland sukkeret i.

  2. Lad det simre ved mellemvarme i ca. 20 minutter, mens du rører jævnligt. Siruppen skal tykne lidt, men ikke for meget, for så bliver den også bitter.

  3. Skold et lille glas eller en flaske, hæld siruppen i, og opbevar den på køl.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Granatæblesirup til salat, dessert og drinks

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Granatæblesirup til salat, dessert, morgenmad og drinks

    1. Hej Jørgen, det har jeg aldrig prøvet – jeg har ikke en slowjuicer, så jeg ved ikke, hvordan den fungerer. Men hvis du kan presse saften ud på den, så vil det da være en rigtig god idé :-) Fortæl gerne, hvis du prøver! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.