Granatæblesirup er en smuk, dybrød sirup, du nemt kan lave selv. Smagen er intens, og siruppen giver en herlig twist til både det søde og det salte køkken. Og drinks!
Simpel sirup opskrift
Granatæblesaft, sukker og tid. Det er stort set opskriften på granatæblesirup, og du kan lave den på bare en halv times tid.
Min tommelfingerregel siger 1 spsk sukker pr. dl saft, og derfor opgiver jeg mål i dl og spsk. De fleste granatæbler rummer omkring 1 dl saft, men jeg fik fat i nogle store nogen, hvor der kun skulle 3 granatæbler til 4 dl saft. Så det kan være en god idé at måle af.
Når saften er kogt ind, bliver der lige godt en deciliter granatæblesirup.
Hvad kan du bruge granatæblesirup til?
Granatæblesirup er en lækker, intens smagsgiver både i det søde og det salte køkken:
- Til is, pandekager, desserter og kager, fx med marengs og bærflødeskum
- Salater – lidt som du bruger en balsamico glace eller som ingrediens i dressingen. Fx til denne her
- Drinks. Hvad med en tequila sunrise med granatæblesirup i stedet for grenadine?
- Ovenpå din morgenmad – grød eller yoghurt, for eksempel.
- Og så er det en uundværlig ingrediens i muhammara – den syriske dip med bagt peberfrugt og valnødder.
Hej.
Kan jeg evt køre granatæblerne på en slowjuicer?
Vh Jørgen
Hej Jørgen, det har jeg aldrig prøvet – jeg har ikke en slowjuicer, så jeg ved ikke, hvordan den fungerer. Men hvis du kan presse saften ud på den, så vil det da være en rigtig god idé :-) Fortæl gerne, hvis du prøver! Kh Bodil