Scan for at gå til opskrift
Muhammara – spicy syrisk peberfrugt dip
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Køletid 10 minutter min
Samlet 1 time t
- 75 g valnødder
- 3 rød peber (ikke snackpeber)
- 50 g frisk brødkrumme
- 1 citron (1,5 spsk citronsaft)
- 1,5 spsk granatæblesirup (købt eller hjemmelavet)
- 3 spsk tomatpure (fx fra tube)
- 1 spsk tahin
- ½ tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk chiliflager (evt. lidt mere)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- ¼ tsk salt (smag til)
Tænd ovnen på 140 grader varmluft, og rist valnødderne i ovnen 10 minutter. Tag dem ud og skru op til 200 grader.
Fjern stok og kerner fra peberfrugterne (lad stadig peberfrugterne være hele).
Når ovnen er helt varm: Læg peberfrugterne ind med hullet nedad på et stykke bagepapir, og bag dem 30-35 minutter. Skindet skal blive delvist sort.
Imens: Pres citronsaft og hvidløg. Hak de ristede valnødder groft. Mål alle øvrige ingredienser af.
Tag peberfrugterne ud, læg dem i en skål, og luk skålen med låg eller plastfilm. Lad dem køle lidt af, så du kan håndtere dem. Fjern så skindet med en urtekniv, og kasser det.
Put peberfrugt, brødkrummer, citronsaft, sirup, tomatkoncentrat, tahin, spidskommen, chiliflager, salt og hvidløg i en blender, og kør kort, til du har en grov dip. Hak de ristede valnødder, og tilsæt sammen med olien. Kør til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med salt og eventuelt ekstra granatæblesirup, citron eller chiliflager. Smagen skal være ganske intens.
Server med fx fladbrød eller pitabrød.