Vegetarfrikadeller med kikærter – hurtige vegetardeller

Vegetarfrikadeller kan sagtens være nem mad - her får du en opskrift på lynhurtige, lækre frikadeller med kikærter, halloumi og grønkål.

Elsker du falafel, er vegetarfrikadeller med kikærter et godt bud på en anden slags vegetarisk frikadelle. De er lynhurtige at lave – seriøst, de kan stå på bordet på en halv time. Det kan man da kalde hverdagsmad.

Du kan også lave dem spontant uden at sætte kikærter i blød først. Bare nap en dåse kikærter i supermarkedet, så er du good to go. Og du får nogle grønne deller, der er supernemme at forme i hånden.

Tricket er at blende kikærterne med grønkål, lækker halloumi (seriøst – det smager fantastisk) og kombinere med mange af de samme ingredienser som i falafel: Løg, hvidløg og gode krydderier. Jeg giver dem også lidt chili, og det kan du skrue op og ned for, som du vil.

Vegetarfrikadeller med kikærter - hurtige vegetardeller

Vegetardeller med kikærter og halloumi

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Hurtige vegetarfrikadeller, der smager lidt som falafel – men er nemmere at gå til, fordi opskriften bruger kikærter fra dåse.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til vegetarfrikadellerne skal du bruge:

  • 1 dåse kikærter
  • 50 g grønkål
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili (kan udelades, test styrken)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • ½ dl fine havregryn
  • 2 spsk loppefrøskaller (eller mel – lidt mere)
  • 200 g halloumiost

Til den uundværlige tahindressing skal du bruge:

  • 1 dl tahin (jeg bruger den lyse)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (saften, smag til)
  • lidt salt
  • koldt vand

Sådan gør du: 

  • Dræn kikærterne. Skyl grønkål, og fjern de grove stilke. Pil og løg hvidløg, og skær i mindre stykker. Fjern frøstand fra chilien. Kør det sammen med krydderier, havregryn og loppefrøskaller i foodprocessoren, til du har en jævn fars.
  • Skær halloumiosten i tynde skiver eller tern, og blend kort, til halloumiosten er fordelt, men der stadig er synlige stykker.
  • Virker farsen for blød – tilsæt lidt ekstra havregryn. Prøv evt. at stege en enkelt lille delle og se, om den er, som du vil ha’ den.
  • Steg nu resten af vegetarfrikadellerne i rigelig olivenolie ved mellemvarme, ca. 5 minutter på hver side. Dejen er nem at forme bare med hænderne.

Sådan laver du tahindressingen:

  • Rør tahin op med ½ dl vand – brug en skål og et piskeris. Først bliver tahinen helt tyk, så tilsætter du citronsaft og mere vand, og efterhånden bliver den fin og cremet. Rør mere vand i, til du har den konsistens, du foretrækker.
  • Smag til med hvidløg, salt og evt. mere citron.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Veggiedeller med kikærter og halloumi - hurtige vegetardeller

Tilbehør til dine vegetarfrikadeller

En af fordele ved sådan nogle kikærtedeller er, at de passer til alt muligt.

  • Prøv med en frisk grønkålssalat med quinoa og granatæblekerner. Den er også god med tahindressingen
  • Prop vegetarfrikadellerne i pitabrød
  • Rul dem i en grøn spinatpandekage med hummus
  • Brug dem som pålæg i madpakken

Eller hvad du har lyst til …

Grønkålssalat med granatæble og avocado
Min første grønkålssalat – den med granatæble og blød avocado. En himmelsk kombination!
Gå til opskrift
Grønkålssalat med granatæble og avocado
Spinatpandekager med havregryn
De fine grønne spinatpandekager er supernemme at bage, og du kan fylde dem med alt fra stegte grønsager og hummus til dine rester fra i går. Også til morgenmad!
Gå til opskrift
Spinatpandekager med hummus og svampe
Pitabrød med lidt fuldkorn
Hjemmebagte pitabrød, der er nemme at lave – også i en stor portion. Gem de overskydende brød i fryseren.
Gå til opskrift
Hjemmebagte pitabrød

Tip om tahindressing

Hvis det passer i planerne, kan du lave tahindressingen i god tid – og lav gerne en stor portion, så du har til en anden dag. Bare opbevar den på køl. Dressingen bliver lidt tykkere, når den har stået i køleskabet.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Halloumien er en vigtig spiller her – jeg smagte på farsen før den kom i, den var god, men halloumien giver virkelig noget smag og fylde, som jeg rigtig godt kunne lide. Jeg lavede et lille eksperiment: halvdelen af farsen blev formet og stegt på panden, mens den anden blev formet og bagt i ovnen på 200 gr. De ovnbagte hævede lidt op og fik en flot(tere) form, og desuden en pæn brun farve på begge sider, da jeg vendte dem undervejs. Der er ikke den store smagsforskel på de to udgaver, men for mig er det klart nemmere at stege/bage dem i ovnen, så det tror jeg, at jeg vil gøre en anden gang. Jeg brugte frossen grønkål, der var hakket og blancheret, det fungerede fint. Jeg spiste dem sammen med en fennikelsalat – så godt! De er både nemme at lave og mætter godt. Tak for det 🙂

    • Super, Christina – tak for den udførlige kommentar. Jeg har slet ikke overvejet at stege dem i ovnen, men jeg er da fan af ideen. Stor portion – nemt! Og ja, jeg er enig med dig: Halloumien gør virkelig noget her.
      Dejligt du kan bruge opskriften.
      kh Bodil