Vegetariske æggemuffins – æg til brunch

Vil du ha' æg til brunch, vil jeg foreslå vegetariske æggemuffins med spinat, hytteost og parmesan. Lidt løg og tomat på toppen. En favorit!

Der skal æg til brunch, og vegetariske æggemuffins er en af mine favoritter. Virkelig nemme at lave, og de passer sig selv i ovnen, mens jeg laver andre ting.

Enkle æggemuffins med hytteost, spinat og parmesan

Du kan putte mange ting i æggemuffins, men jeg foretrækker spinat – og når de er så populære til brunch, kan jeg afsløre, at parmesan nok er en del af forklaringen.

Hvis du ikke er vegetar, kan du selvfølgelig supplere med røget laks, pølse eller skinke til din brunch – og med lidt mere grøn salat til frokost. Du kan også bage æggemuffins med røget laks, hvis du foretrækker det.

Jeg laver dem i mine silicone-muffinforme. Så bliver der 12 styks.

Server dem med et stykke rugbrød, måske ristet? Frisk avocado. Og lidt grønt på toppen.

Vegetariske æggemuffins - æg til brunch

Vegetariske æggemuffins

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter
Giv de første stjerner!
Æggemuffins er altid et kæmpe hit til morgenmad og brunch – men jeg bruger dem også til madpakke, frokost og aftensmad. Nemt og nærende.
Antal: 12 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 6 æg
  • 250 g hytteost
  • 50 g parmesan
  • 100 g spinat (helbladet)
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 6 cherrytomater i halve
  • lidt timian
  • olie til formene

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rør æg, hytteost, parmesan, salt og peber sammen. Hak spinaten groft, og vend den i.
  • Pil rødløget, og skær det i ringe, evt. på mandolinjern. Halver tomaterne.
  • Dryp et par dråber olivenolie i bunden af hver muffinform – så slipper de nemmest. Hæld så spinatmassen i, og pynt med et par ringe rødløg og en halv tomat. Slut af med et drys timian, salt og peber.
  • Sæt æggene i ovnen. Alt efter hvor varm ovnen er blevet tager det 20 minutter eller lidt mere. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
  • Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetarisk brunch – flere idéer

Er du på udkig efter opskrifter til en vegetarisk brunch, så søg brunch her på bloggen.

Her får du et par highlights – som du kan variere efter sæson og humør:

Citrussalat med myntesukker
En frisk og lidt eksotisk salat med sæsonens citrusfrugter. Perfekt til buffet, brunch eller til krydrede retter.
Gå til opskrift
Citrussalat med myntesukker og pistacie
Hjemmelavet granola med nødder
En knasende sprød granola, der løfter din morgenmad til næste niveau. Du kan også bruge den til en hurtig dessert.
Gå til opskrift
Hjemmelavet granola med nødder
Tacoskåle med asparges og svampe
Tacoskåle er som en lille nem tærte – du bruger tacos som bund og fylder med lækkert vegetarisk fyld af asparges og svampe.
Gå til opskrift
Tacoskåle med asparges og svampe
Koldhævet morgenbrød – nemme grovboller
Nemme, sprøde grovboller, der altid lykkes. Med revet gulerod, der giver ekstra fugtig krumme.
Gå til opskrift
Nemme boller - koldhævet morgenbrød-5
Amerikanske pandekager med kærnemælk
Lette og luftige amerikanske pandekager er et hit til brunch – eller til dessert. Server med fx frisk frugt, bærkompot og flydende honning.
Gå til opskrift
Amerikanske pandekager med kærnemælk

GeDu kan lave vegetariske æggemuffins i forvejen

Æggemuffins har den fordel, at du sagtens kan lave dem dagen før, sætte dem i køleskabet og bare lune dem. De kan også fryses og varmes fx i mikroovnen. I fryseren holder de fint i op til 3 måneder.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. De er så gode, at de er blevet fast inventar, når vi en gang om måneden mødes til heldags-studiegruppe. En himmerigsmundfuld.

    • Hej May-Britt – tusind tak for at skrive! Hos mig er der heller aldrig en brunch uden. Hils studiegruppen, jeg håber, æggemuffins også klarer hjernen 😊
      Kh Bodil