Følg med her:
Vegetariske æggemuffins – æg til brunch
Der skal æg til brunch, og vegetariske æggemuffins er en af mine favoritter. Virkelig nemme at lave, og de passer sig selv i ovnen, mens jeg laver andre ting.
Enkle æggemuffins med hytteost, spinat og parmesan
Du kan putte mange ting i æggemuffins, men jeg foretrækker spinat – og når de er så populære til brunch, kan jeg afsløre, at parmesan nok er en del af forklaringen.
Hvis du ikke er vegetar, kan du selvfølgelig supplere med røget laks, pølse eller skinke til din brunch – og med lidt mere grøn salat til frokost. Du kan også bage æggemuffins med røget laks, hvis du foretrækker det.
Jeg laver dem i mine silicone-muffinforme. Så bliver der 12 styks.
Server dem med et stykke rugbrød, måske ristet? Frisk avocado. Og lidt grønt på toppen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 6 æg
- 250 g hytteost
- 50 g parmesan
- 100 g spinat (helbladet)
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 rødløg
- 6 cherrytomater i halve
- lidt timian
- olie til formene
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rør æg, hytteost, parmesan, salt og peber sammen. Hak spinaten groft, og vend den i.
- Pil rødløget, og skær det i ringe, evt. på mandolinjern. Halver tomaterne.
- Dryp et par dråber olivenolie i bunden af hver muffinform – så slipper de nemmest. Hæld så spinatmassen i, og pynt med et par ringe rødløg og en halv tomat. Slut af med et drys timian, salt og peber.
- Sæt æggene i ovnen. Alt efter hvor varm ovnen er blevet tager det 20 minutter eller lidt mere. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
- Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.
Vegetarisk brunch – flere idéer
Er du på udkig efter opskrifter til en vegetarisk brunch, så søg brunch her på bloggen.
Her får du et par highlights – som du kan variere efter sæson og humør:
Du kan lave vegetariske æggemuffins i forvejen
Æggemuffins har den fordel, at du sagtens kan lave dem dagen før, sætte dem i køleskabet og bare lune dem. De kan også fryses og varmes fx i mikroovnen. I fryseren holder de fint i op til 3 måneder.
De er så gode, at de er blevet fast inventar, når vi en gang om måneden mødes til heldags-studiegruppe. En himmerigsmundfuld.
Hej May-Britt – tusind tak for at skrive! Hos mig er der heller aldrig en brunch uden. Hils studiegruppen, jeg håber, æggemuffins også klarer hjernen 😊
Kh Bodil