Thai hummus med peanutbutter og soya

Thai hummus minder om almindelig hummus - og så alligevel slet ikke. For den smager af peanuts, chili, ingefær og soya. Wuuau! Det er godt!

Er du sådan en, der altid lige kan bruge en ny smag i en hummus? Det er jeg. Og her er sådan en peanutbutter-hummus et lækkert bud. Ikke helt som almindelig hummus, men alligevel …

Hvor en almindelig hummus er lavet på tahin (og næsten er tahindressing tilsat kikærter), så er thai hummus lavet på peanutbutter. Og den er til gengæld næsten en peanutbutter dip tilsat kikærter.

Men der skal jo mere til, før man kan kalde sig thai. Så den har også fået både soya, chili, ingefær og lime – og så selvfølgelig hvidløg.

Thai hummus med peanutbutter og soya

Thai hummus med peanutbutter

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter
Giv de første stjerner!
Thai hummus er en hummus lavet med peanutbutter i stedet for tahin – og med asiatiske smage. En uimodståelig smagskombination til dip, spread eller til en thai-inspireret aftensmad.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 240 g kogte kikærter (fx 1 dåse, drænet vægt)
  • 3 spsk peanutbutter (creamy eller crunchy)
  • ½ spsk soya (alternativt tamari)
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili (tjek, hvor stærk den er)
  • 2 limes (2,5 spsk limesaft)

Sådan gør du: 

  • Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte. Pres hvidløg, riv ingefær fint, og fjern frøstanden fra chilien. Pres ca. 2,5 spsk limesaft.
  • Blend alle ingredienser. Brug din foodprocessor, hvis du har en. Ellers kan en stavblender og en stor skål også klare det. Spring blenderglasset over – det giver kun bøvl.
  • Tilsæt vand, hvis hummus’en bliver for tør.
  • Smag til! Mere lime, soya? Eller mere ingefær og chili? Din thai hummus skal passe til dine smagsløg.
  • Server med lidt usaltede peanuts og koriander – og hvad du ellers har lyst til. Fx naan eller grønsagsstave.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Thai hummus med peanutbutter og soya

For mig er thai hummus næsen slik – selvom den ikke har set skyggen af sukker. Den er ganske enkelt en uimodståelig snack, når jeg kommer hjem sidst på eftermiddagen – med fx pitabrød, arabiske fladbrød, mit gode knækbrød med kerner. Men som al anden hummus går den også fremragende som spread til sandwiches og wraps. Eller som tilbehør til din thai-inspirerede aftensmad. Eller bare med grønsagsstave i lange baner.

Du kan lave den chunky som på billedet eller bruge tippet om natron. Det gør din hummus helt silkeblød og cremet.

Du skal bruge en eller anden slags blender eller foodprocessor, men jeg har i mange år klaret mig fint med en stavblender – mere teknisk er det ikke.

Pitabrød med lidt fuldkorn
Hjemmebagte pitabrød, der er nemme at lave – også i en stor portion. Gem de overskydende brød i fryseren.
Gå til opskrift
Hjemmebagte pitabrød
Arabiske fladbrød med fuldkorn
Arabiske fladbrød er det brød, du både kan bruge til en wrap, til en dip eller til din aftensmad. Her med krydderier og fuldkorn for ekstra fylde og smag.
Gå til opskrift
Arabiske fladbrød
Knækbrød med rugmel, chiafrø og kerner
En højt elsket snack hjemme hos os: Knasende knækbrød, der smager skønt af ristede frø og kerner. Supergode i sig selv og fx til et ostebord.
Gå til opskrift
Sprødt knækbrød med rugmel og kerner

Hummus i fryseren

Du kan forlænge holdbarheden af din thai hummus ved at fryse den ned i små portioner. Limesmagen bliver lidt tam af det, så du skal nok tilsætte lidt frisk lime, når du tager den op.

Hummus holder sig fint i køleskabet en lille uges tid.

Thai hummus med peanutbutter og soya
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: