Er du på udkig efter aftensmad med lam? Lammeculotte, lammekølle, lammebov – så har jeg et par forslag, som virkelig har gjort lykke hjemme hos os.
I min optik bliver lammekødets karakteristiske smag kun bedre, når det får godt med hvidløg og også gerne andre krydderier. Og selvom du måske laver lam til påske, behøver det ikke være så traditionelt. Lam er også en god bestanddel i mere eksotiske køkkener som fx det marokkanske.
Lam i ovn – det er nemt
For det meste tilbereder jeg lam i ovnen, og der er nærmest garanti for succes – bare du har et stegetermometer og kan holde øje med kernetemperaturen. Bemærk dog, at langtidsstegning i ovn egner sig bedst til udskæringer, der er lidt marmorerede, fx kølle og bov.
Lammeculotten er en af bloggens mest besøgte opskrifter – og den er både nem og hurtig.
Du får også et par rigtige simreopskrifter med lammeskank – en udskæring, du måske skal til din slagter efter, men tro mig: Du bliver belønnet med det møreste og mest velsmagende lammekød, når det har simret nogle timer med krydderier og grønne sager.
Jeg håber, du finder en opskrift, du får lyst til at prøve.
Velbekomme!