Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Myntedip er en nem og genial dip til alverdens retter - lige fra deller og pakoras til pitabrød, fra fritter til fisk. Og den er pivnem at lave.
Myntedip er en nem og genial dip til alverdens retter – lige fra deller og pakoras til pitabrød, fra fritter til fisk. Myntedip er klart den mest populære dip hos os. Og den er pivnem at lave.
Myntedip er den enkle dip, vi stort set altid har ingredienserne til i huset – og den passer til virkelig mange retter. Du kan røre den sammen på få minutter.
Ofte tænker jeg den som en ‘tzatziki light’ – altså en hurtig tzatziki. Men faktisk kommer jeg ikke altid mynte i min tzatziki, så det er måske noget sludder. Men den passer i hvert fald godt til de græske køkken – både den smagfulde del med tomat, oliven og måske lam. Og den helt enkle del med fladbrød og en grillet fisk. Også god sammen med en tomatsalat, faktisk.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Vi bruger myntedip der, hvor mange bruger smør, smørsovs eller kryddersmør. Vi bruger den også der, hvor mange sikkert ville lave en federe sovs som bearnaise eller mornay. Og der, hvor man (med lidt større indsats) kan servere tzatziki. Eller der, hvor andre bare bruger citronsaft eller ingenting. Prøv den til fx:
Grundlæggende skal du bare bruge 3 simple ingredienser:
Er du ikke den, der altid har frisk mynte, kan det være, du skal blive det. Alene for at lave myntedip! Den gror meget taknemmeligt i alt fra en udendørs urtepotte til altankasser og et bed i haven. Men pas på: Den breder sig som bare pokker med rodskud. Så hvis du ikke vil ha’ den overalt, skal du nok sætte den i en potte (og den kan du også plante ned i et bed).
Mynten visner selvfølgelig ned om vinteren, men den overlever stort set altid. Og så tager vi en tur mere. Om vinteren køber jeg frisk mynte hos min grønthandler.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)