Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Salat med mango og spidskål

Opskrift på spidskålssalat med mango

En spidskålssalat med mango er en frisk salat med den søde twist, der passer rigtig godt til spicy mad. Jeg bruger den fx som tilbehør til både mexicansk og indisk aftensmad.

Flere ideer til spidskålssalaten:

Du kan sagtens variere salaten med andre ingredienser. Prøv fx:

  • Mere protein: Tilsæt mukimamebønner eller kogt quinoa
  • Mere fylde: Tilsæt avocado i tern
  • Mere sprødhed: Tilsæt æbler i tern
  • Ingen koriander? Brug rucola, babyleaves eller bredbladet persille
  • Ingen passionsfrugt? Den kan udelades.

Hvis du har appetit på flere spidskålssalater, kan du fx prøve:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spidskålsalat med mango

Salater

Forberedelse: 15 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 1/2 spidskål, rød eller hvid

  • 2 modne mangoer

  • 1/2 rødløg

  • 1 bundt koriander (eller som du synes)

Til dressingen skal du bruge:

  • 1,5 spsk frisk limesaft

  • 3 spsk god olie

  • 2 passionsfrugter

  • en smule salt

  • 1/2-1 rød chili (kan udelades)

  • For sødme: Evt. lidt flydende honning. Smag dig frem (jeg bruger selv dressingen uden).

Topping

Sådan gør du:

  1. Topping: Rist en håndfuld peanuts/cashews på en tør pande, eller lav en større portion i ovnen.

  2. Salaten: Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern.

    1/2 spidskål

  3. Skær mangokødet fri af stenene, fjern skrællen, og skær frugterne i tern (1-2 cm).

    2 mangofrugter

  4. Hak rødløget fint.

    1/2 rødløg

  5. Skyl koriander, pil bladene af, og hak dem groft.

    1 bundt koriander

  6. Dressingen: Skrab kernerne ud af passionsfrugterne, og rør eller ryst dressingen sammen.

    1,5 spsk frisk limesaft, 3 spsk god olie, 2 passionsfrugter, en smule salt, evt. 1/2-1 rød chili, evt. lidt flydende honning

  7. Vend dressingen i salaten, og drys de ristede nødder over. Spis!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Spidskålssalat er en ny salatklassiker

Salat er ikke bare salat. I min levetid er vi gået fra hovedsalaten med mormordressing over kinakål og iceberg … til det, jeg elsker mest i dag: Kålsalater.

I dag er spidskål nok den mest hyppige salat i mange danske køkkener, og den er afgjort også rigere på næringsstoffer end dens mere fiberfattige fætre og kusiner. Her får du kostfibre, der mætter og holder gang i din fordøjelse. Spidskål har også et højt indhold af vitminer som K, C og flere B-vitaminer.

Spidskålen smager tilmed dejlig mildt og kan gå sammen med stort set alt. Derfor er det også nemt at twiste spidskålssalat i mange retninger med fyld og dressing. Ikke sært, at spidskål er et hit.

Spidskålssalat med mango og spidskål

Er du klar til flere kålsalater?

Hvis du er frisk på at gå næste skridt på din kålrejse, så finder du mange flere kålsalater her. 

Mange i min omgangskreds er rigtig glade for spidskål, og det er godt. Men det er endnu bedre (set fra et sundhedsperspektiv – og i øvrigt også mht. til smagsoplevelser) at variere. Prøve nye slags kål og spise forskellige typer i løbet af ugen. Din mave vil elske dig for det. Det har jeg skrevet lidt om under opskrifterne her.

Salaten herunder er en klassiker med grønkål, avocado, quinoa og granatæble. Klik på billedet, og kom til opskriften.

Grønkålssalat med granatæble og avocado

 

Tip om hurtige salater

Jeg laver salat dagligt, ofte to gange om dagen, og derfor har jeg efterhånden lært lidt af restauranterne: Prepping!

Når du har et godt basislager, er det nemt at lave salat næste gang. Og jeg siger ikke, at du skal lave det hele på én gang. Fx rister jeg nødder i ovnen, når den alligevel er tændt. Eller koger en hel pose quinoa, når jeg alligevel laver aftensmad.

Her får du nogle ideer:

  • Nødder. Rist 3-4 dl nødder ad gangen i ovnen i stedet for at riste en håndfuld på panden. Det er der flere gode grunde til – læs med her.
  • Kerner. Rist et par dl ad gangen på en stor pande, og opbevar i glas med låg.
  • Dressing. Lav en hel flaske dressing ad gangen i stedet for en lille portion til nu. Oftest bruger jeg denne dressing. Men alle opskrifter på dressing kan ganges op, så du har et godt lager. Og dem, der er lavet på eddike, holder ganske længe. Du kan se nogle af mine favoritter her.
  • Quinoa. Kog en hel pose quinoa ad gangen, hvis du bruger den slags i salat. Gem til et par dage i køleskabet, og frys resten ned i mindre portioner.
  • Hel grønkål. Skyl hele posen, og pak den fugtigt – så har du den klar til næste salat.
  • Krydderurter. Når du køber afskårne bundter: Skyl dem grundigt, og pak også dem fugtigt i køleskabet. Så holder de sig friske og sprøde noget længere, end når de bare ligger frit fremme i køleskabet.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.