Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Grillet salat med burrata, aubergine og asparges

En grillet salat med burrata er et hit, når din salat skal være enkel – og himmelsk på samme tid!

En skøn grillet salat med burrata

Min svigersøn kan mere i et køkken end de fleste. På en ganske almindelig tirsdag serverede Rasmus denne grillede salat (vejret var dog mere til pande end grill, og det kan man også). Jeg tror, han kender mig godt nok til at vide, at man ikke kan servere sådan en salat for mig, uden jeg gentager den ved først givne lejlighed. Her! Det eneste, jeg har tilføjet, er citronskal – og lidt rucola i bunden. Det tror jeg nok, jeg får tilgivet.

Opskriften er enkel, som jeg elsker det – især om sommeren.

Flere salater med asparges

Elsker du aspargessalater, får du et par ekstra forslag her. Her kan du enten bruge dine asparges helt rå eller blanchere dem. Bare klik på billederne, og find opskrifterne.

Og flere salater med aubergine

Auberginer skal tilberede grundigt – du kan enten stege dem i ovn, på pande eller på grill. Her er et par forslag:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Grillet salat med burrata, aubergine og asparges

Salater

Rækker til: 2-3

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 15 min

Du skal bruge:

  • 1 aubergine

  • Et bundt asparges

  • 1 burrata

  • Olivenolie (god)

  • Friskkværnet peber og flagesalt

  • Skal af 1/2 – 1 øko citron

  • Balsamico-glaze

  • Evt. rucola i bunden

  • Grønne krydderurter til pynt, fx oregano eller timian

Sådan gør du:

  1. Start med at skære auberginen i 8 både på langs, og drys dem med salt.

  2. Knæk bunden af asparges.

  3. Dræn vandet fra burrataen.

  4. Vend asparges i olivenolie, salt og peber, og grill dem, til de er næsten møre. Læg til side.

  5. Skyl saltet af auberginerne, og dup dem tørre. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Grill dem på alle 3 sider, til de har flotte striber og er møre.

  6. Arranger den grillede salat på et fad: Evt. rucola i bunden, fordel de grillede grønsager ovenpå, og læg din burrata øverst. Giv salaten olivenolie og balsamico glaze. Riv citronskal fint over, og krydr godt med friskkværnet peber og flagesalt. Pynt evt. med krydderurter.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Lav salaten uden grill

Hvis du ikke lige har grillen tændt, kan du sagtens lave den på en almindelig pande eller en grillpande.

Grillet salat – tips til variationer

Jeg lavede salaten som tilbehør, men du kan sagtens bruge den mere som en måltidssalat – her et par tips:

  • Giv den en portion krydrede kikærter, enten ristet på panden eller i ovnen. Så mætter den mere.
  • Server den med pitabrød. Altså – salaten i pitabrød, det mætter også ekstra.

Du kan også toppe salaten op med ristede pinjekerner.

Grillet salat med burrata, aubergine og asparges

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.